Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter West Ham United - Manchester United 1-0
Ett ointresserat lag som inte tar sina chanser

En topp fyra-placering börjar bli mer och mer osäker för Manchester United, som under gårdagen åkte på sin andra raka förlust, denna gång mot ett bottenlag i West Ham. Man hade några hyfsade chanser första 45 men gjorde överlag en dålig halvlek. Tyvärr så var andra halvlek ännu sämre, och det kändes som att spelarna på planen inte riktigt brydde sig.

Vi börjar med det som de flesta tänker på, David de Gea. Spanjoren stod för en urusel insats där han var en stor del i att man förlorade matchen. Spanjorens spel med fötterna har länge kritiserats, och igår var det sämre än vanligt. Tidigt i matchen gav han bort en boll till Declan Rice som nog borde resulterat i mål för hemmalaget, och 30 sekunder in i andra halvlek gjorde han samma sak till Antonio. När han väl sparkade långt så gjorde han det bara för att bli av med bollen, och inte för att hitta medspelare.

De Gea ska ha mycket kritik, men man ska kunna vinna en match mot West Ham trots underläge. Man skapade inte speciellt mycket, och när man väl gjorde det så tog man inte vara på sina chanser. I första halvlek hade Bruno Fernandes ett skott som gick tätt utanför stolpen. Antony hade ett liknande läge, och hade också ett avslut som gick i stolpen, men som vanligt så fanns inte effektiviteten i United.

Utöver det lyckades man knappt skapa någonting på egen hand, utan väntade på kontringsmöjligheter. Man gjorde det enkelt för West Ham att försvara genom att flytta bollen så otroligt långsamt och det verkade inte som att det fanns någon plan för hur man skulle göra mål.

Andra halvlek var till och med ännu värre. Trots att man behövde minst ett mål så var tempot lika långsamt som i första halvlek, och man skapade till och med mindre chanser. Anthony Martial borde fått in en kvittering och Marcus Rashford hade ett avslut som tvingade fram en räddning från Lukasz Fabianski, men återigen så tog man inte vara på sina lägen.

Man behöver nu vinna tre av sina resterande fyra matcher och det enda positiva man kan ta med sig är att tre av matcherna spelas på hemmaplan där man har ett bra facit, men att man ska göra det såhär svårt för sig själva säger en del om det arbete som Erik ten Hag har framför sig.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag var såklart besviken efter matchen. Holländaren menade på att man inledde matchen bra, men att man återigen missade de chanser man skapade. Sedan kom ett individuellt misstag som ledde till förlust. Övrigt från Ten Hag.

  • Viktigt att ladda om nu när man för första gången sedan i jul har en hel veckas ledighet.
  • Vill förlänga De Geas kontrakt. Man hade inte varit där man är nu i tabellen utan spanjoren.
  • Inget har ändrats kring topp fyra. Man har det fortfarande i egna händer och måste visa tro.
  • Kan inte tycka synd om sig själva. Man måste se till att ha tillräckligt med energi inför kommande matcher.
  • Garnacho var kapabel att spela, men man hade andra alternativ som Martial, Sancho och Sabitzer som var friskare än argentinaren.

Andra reaktioner

Mer om matchen

Ambitionerna ser ut att vara som bortblåsta