Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda säsongen 2022/23: Del 3
Ett United på rätt väg och förhoppningsvis väntar ett produktivt transferfönster

Vi tar tag i den sista delen av säsongens summerande frågelåda och lägger här fokus på tränarna, lagen samt lite korta tankar om nästkommande säsong.

Hur ser du på Erik ten Hags debutsäsong i United?

Jonathan Gren: Sett till omständigheterna så har det varit en mycket bra säsong.

David Grgic Levin: Jag gillar hans spelsätt och jag tror att han är rätt tränare för ett ungt lag som United. Att göra det han gjorde med Ajax visar på att han är mer än kapabel att ta oss dit vi ska vara.

Elias Hallström: Mycket stark. Han är en boss, och det är huvudsaken när du leder United. Ingen tidigare manager sedan Sir Alex har varit någon boss.

Mikael Österdahl: Han har gjort betydligt mer rätt än fel, på ett jobb där det är väldigt lätt att misslyckas.

Adam Andersson: Han har fattat en rad riktigt tuffa beslut. Processen är påbörjad och man ser fram emot nästa säsong. Tyvärr några plumpar som drar ner betyget en aning.

Carl Kjellberg: Ruggigt stark, Han gav oss tillbaka hoppet och har fått igång motorerna på pansarkryssaren som är Manchester United, vi har långsamt börjat röra oss framåt och vi alla har ett hopp om att nå det förlovade landet.

Peter A LIlja: Den är ett klart VG tycker jag. Finns mer att hämta framöver självklart.

Axel Klöfwer: Mycket bra och det kommer bara att bli bättre när han får trimma truppen och sätta sitt spel ytterligare.

Vem var säsongens manager i Premier League?

Jonathan Gren: Roberto De Zerbi

David Grgic Levin: Eddie Howe.

Elias Hallström: Jag må vara trött på Brighton och hajpen kring dem, men De Zerbi är vass. Riktigt bra hantverk.

Mikael Österdahl: Roberto De Zerbis arbete i Brighton imponerar stort. De var ju körda när Graham Potter lämnade men blev istället bara bättre och bättre. Hedersomnämnande till Jürgen Klopp som äntligen tycks ha förstått hur en Liverpoolmanager ska sköta sitt jobb.

Adam Andersson: Eddie Howe.

Carl Kjellberg: Eddie Howe, ingen förklaring behövs.

Peter A LIlja: Ten Hag har gjort det ordentligt bra bredvid Brightons smygis De Zerbi.

Axel Klöfwer: Det måste ju ändå vara Eddie Howe som tog Newcastle till CL.

Vem/vilka managers borde skämmas för sitt arbete under säsongen som gick?

Jonathan Gren: Frank Lampard, Jurgen Klopp, Antonio Conte.

David Grgic Levin: Frank Lampard. Vilken tur han hade som hittade sin tränarlicens när han öppnade flingpaketet en morgon.

Elias Hallström: Steven Gerrard och Frank Lampard.

Mikael Österdahl: Pep Guardiola och Eddie Howe, för att de villigt badar i blodspengar. Framför allt Guardiola, då han, till skillnad från Howe, förefaller ha öppnat en tidning utanför sportsidorna. Sportsligt Frank Lampard. Fast egentligen är det väl de som anställer Lampard som ska skämmas. Och Graham Potter förstås, fatta att lämna ligans förmodligen bästa jobb (utmärkta sportsliga förutsättningar och utan den extrema pressen som finns i toppklubbarna) för att ta över ett Chelsea där det egentligen var omöjligt att inte misslyckas.

Adam Andersson: Frank Lampard. En redan kritiserad tränare som väljer att hoppa på det uppdraget i Chelsea. Känslan är att den gode Frank inte har lätt att hitta ett jobb nästa säsong.

Carl Kjellberg: Lampard borde vara stolt att han visade att det inte funkar att slänga massa pengar på en trupp. Kan det vara så at Lampard slog ett slag mot den moderna fotbollen? Big Sam borde även känna lite samvetskval för det han debiterade Leeds för att ta ner dem en division.

Peter A LIlja: Fasen vet, Contes ”ge-sig-själv-sparken-presskonferens” kändes väl magstark. Lampard borde inte vara nöjd med sig själv heller.

Axel Klöfwer: Alla som hade något att göra med Chelsea.

Manchester City vann ligan. Kommentar på det?

Jonathan Gren: Ingen kommentar.

David Grgic Levin: 9 ligatitlar nu, wow! Nästan hälften så bra som United, och så bra har de ju aldrig varit! Hatten av.

Elias Hallström: Visst är det kul med fusk ändå!

Mikael Österdahl: 115 charges.

Adam Andersson: Att City vann ligan igen berör mig exakt noll och ingenting.

Carl Kjellberg: Ge mig oändligt med pengar, låt mig begå över 100 ekonomiska brott så ska du få se Blåvitt i Champions League nästa säsong.

Peter A LIlja: Tyvärr inte oväntat

Axel Klöfwer: Snark.

Leeds United, Southampton, och Leicester City åkte ur Premier League. Kommer du sakna något av lagen?

Jonathan Gren: Matcherna mot Leeds var ju roliga eftersom att det typ alltid slutade med vinst. Men Leicester och Southampton kommer jag inte att sakna.

David Grgic Levin: Leeds kan lika gärna sluta finnas imorgon och jag hade inte brytt mig. Leicester kommer jag sakna.

Elias Hallström: Alla tre faktiskt. Alltså, mötena med Leeds är ju alltid roliga och United brukar oftast vinna. Leicester och Southampton må vara misskötta, men är betydligt sexigare än ersättarna…

Mikael Österdahl: Det är fantastiskt roligt att Leeds åkte ur men samtidigt är det oändligt roligare att möta Leeds än menlösa klubbar som Burnley, Leicester, Sheffield United och Southampton. Hoppas Leeds aldrig kommer tillbaka!

Adam Andersson: Leeds kommer jag allt att sakna.

Carl Kjellberg: Man unnar aldrig Leeds något gott, men en ideell säsong så slutar de på 16 plats. Ingen kan argumentera för att de kommer se mer framemot en match mot Sheffield United nästa säsong än mot när vi möter Leeds.

Peter A LIlja: Nja inte direkt. Det finns lite hatkärlek mot både Leeds och Leicester men kan bli kul att möta Luton med.

Axel Klöfwer: Man kommer ju att sakna bortamatcherna på Elland Road.

Burnley, Sheffield United, och Luton Town gick upp. Tankar om det?

Jonathan Gren: Tre lag som förtjänar det. Extra kul att Luton tog sig upp.

David Grgic Levin: Burnley och Sheffield var rätt väntade. Luton kände man på sig, de var bra förra året med. Och kul med en nykomling i ligan.

Elias Hallström: Att jag inte vill höra ett ord till om någon ingång till Kenilworth Road.

Mikael Österdahl: Otroligt kul med Luton, förstås! I övrigt borde vi införa att nedflyttade lag måste vänta minst fem år innan de får flyttas upp igen. Det är så otroligt tröttsamt med lagen som studsar tillbaka.

Adam Andersson: Kul med Luton så klart! Men nu har vi sett videos på bortasektionen tillräckligt många gånger va?

Carl Kjellberg: HaR DU sEtt LuToNs AreNa ELLER, jag tror att alla har sett Lutons arena nu. Men samtidigt är jag oerhört glad att dem kommer upp. Burnley är intressanta att se nu när dem helt lagt om sin fotboll, det ska bli spännande att se om Kompany kan fortsätta på det spåret i PL.

Peter A LIlja: Luton är kul. Resten känns trista.

Axel Klöfwer: Kul med Luton! Inte kul med Burnley.

Vad blir ditt helhetsomdöme av Uniteds säsong?

Jonathan Gren: En bra säsong, som kunde blivit ännu bättre.

David Grgic Levin: Absolut godkänt. Det känns som att United har ett spelsätt och en utgångspunkt för första gången på ett bra tag. Jag tror bara det kommer bli bättre.

Elias Hallström: Klart godkänt.

Mikael Österdahl: Vi når upp precis till betyget bra i min bok. Förvisso med darr på ribban men det mesta pekar i rätt riktning. Och även om utgångsläget var mycket dåligt kan helhetsbetyget inte bli bättre än så för Manchester United.

Adam Andersson: United är en klubb på rätt väg. Första säsongen med Ten Hag blev ungefär vad man kan hoppas med en ny tränare. Bra, men utrymme för förbättring.

Carl Kjellberg: Mest för att jag tycker att 1-5 skalan är helt värdelös så sätter jag 3,65+ på denna säsongen, vinner vi FA cupen är vi uppe på 4,15+. Det viktigaste är att glädjen och hoppet över att se United har återvänt. Vi befinner oss i första versen av snart skiner Poseidon ”Vi minns första gången när änglarna sjöng, hur vårsolen värmde och vintern var glömd” eller för er som inte har blåvita sympatier refrängen av Torsten Flinks slagerdänga ”JAG RESER MIG IGEN!!” Jag har hopp om att vi inom en snar framtid kommer få se Manchesters svar på Poseidon (är det statyn av Alan Turning eller??) få skina, och det säger det mesta om denna säsongen. Hoppet är tillbaka, solen skiner, nu tar vi semester med spänst i steget, för nästa säsong, då skall vi skina igen.

Peter A LIlja: Det känns som ett ordentligt G+ ändå.

Axel Klöfwer: Fick jag sätta ett betyg så blir det 7,5/10. Det blev trofélyft och vi la en bra grund att bygga på inför nästa säsong.

Vad har du för önskemål inför nästa säsong?

Jonathan Gren: Att man får in ett flertal nya spelare som passar Ten Hags system, där en målvakt och anfallare är absolut viktigast.

David Grgic Levin: Att vi utmanar för ligatiteln på riktigt. Minst en till trofé och slutspel i Champions League. Men mycket hänger på hur bra sommarfönstret blir.

Elias Hallström: Att rätt spelartyper in prioriteras under transferfönstret och att en del har försvunnit. Svårt annars att säga något konkret när nästa säsong är förhållandevis långt fram i tiden.

Mikael Österdahl: Nya ägare som inte har en tydlig koppling till en stat som ser till att klubben anställer bra folk på alla viktiga positioner, men utan att utan eftertanke bara sparka ut alla som finns där idag, för det har Chelsea visat är en utomordentligt korkad idé.

Adam Andersson: Att ägarna ger Ten Hag möjlighet att bygga sin trupp. En klassanfallare, en central mittfältare och en målvakt bör nog värvas. Kan vi fortsätta ta steg och närma oss en titelstrid än mer?

Carl Kjellberg: En striker och en målvakt måste vara vårat huvudsakliga fokus. Jag önskar även att ägarfrågan löser sig.

Peter A LIlja: Att vi ser till att värva någon eller några klasspelare för en bredare trupp. En målvakt är prioritet för mig. Oavsett hur många gånger De Gea räddat oss så menar jag att han är för dålig på fötterna vilket ställer till det för mycket.

Axel Klöfwer: Ett utmanande lag på alla fronter med lite mer ”Ten Hag”-spel rent taktiskt. Vi hoppas ju också på ett produktivt transferfönster.