Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Nästan hela livet i United – nu lämnar Iqbal

Tidigare under torsdagen meddelade Zidane Iqbal själv via sociala medier att hans tid i Manchester United är över. Ikväll fick vi det även bekräftat från klubbhåll. 

Zidane Iqbal, som är född i Manchester, har tillhört klubben så tidigt som vid fem års ålder och har sedan dess tagit vägen genom akademilagen upp till herrtruppen. I april 2021 signerade irakiern sitt första proffskontrakt med klubben och gjorde samma år debut med ett inhopp mot Young Boys i Champions League.

Det blev det enda seniorframträdandet i tävlingssammanhang för United, men det ska sägas att den 20-årige mittfältaren tränat regelbundet med herrtruppen och emellanåt funnits med i Erik ten Hags matchtrupper. Han har dessutom tre landskamper med Irak på sitt CV.

Nästa destination för Iqbal tros bli Nederländerna och Utrecht – en klubb som för övrigt Ten Hag tränat.

I ett Instagram-inlägg uttrycker 20-åringen sina känslor över att lämna United och skriver bland annat:

 Manchester United har varit mitt hem sedan jag var fem år gammal. Vid sidan av min familj har den här klubben utvecklat mig till den person jag är idag.

Att ha representerat Manchester United i Europa är något av det mest ärofyllda du kan göra i karriären. Folk förstår inte hur mycket hängivenhet och hårt arbete det krävs för att få göra debut och leva sin dröm. 

Jag kommer alltid vara en Unitedsupporter och jag kommer för alltid älska den här klubben. 

Vi tackar Zidane för lång och trogen tjänst i Manchester United och önskar honom lycka till på sitt nya äventyr!