Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Rabiot ryktas på nytt / Alternativ till Mount / Geyse till United?

Silly Season-tåget rullar på och United omsusas av rykten. Idag bringar vi nytt om Rabiot (klingar bekant i öronen), några alternativ till Mason Mount, samt ett damlagsrykte. Utöver det ser det ut som att en ungdomstalang landar i Manchester inom kort.

Rabiot till United – igen

Om ni svajpade nedåt på Twitterflödet och stalkade diverse Unitedjournalister sommaren 2022 vet ni att Adrien Rabiot var ett hett ämne. De Jong ville helst fortsätta spela fotboll i Katalonien så Rabiot sågs som ett bra alternativ. Så pass nära var värvningen att gå i lås att tidningar gick ut med att parterna var överens och ”Rabiot Welcome to United” kompileringsvideor pumpades ut på YouTube, i sedvanlig ordning.

Men det blev inget då. Kraven från Rabiots läger var helt enkelt för mycket. Men nu ryker det ur ryktesmalen ännu en gång. Enligt The Athletic har United förnyat sitt intresse. Fransmannens kontrakt går ut i slutet av juni och Juventus försöker för närvarande förhandla om en förlängning. Rabiot var en av den ”gamle damens” stora nyckelspelare den här säsongen, och mäktade med 8 mål på 32 matcher. Rabiot har själv uttryckt intresse att spela i England: ”Det är själva ligan, det är nivån på spelet, det är det som attraherar mig mest. Det passar in med mina kvalitéer.”

Flera alternativ till Mason Mount övervägs

Förhandlingarna med Mason Mount har varit transferfönstrets stora saga för United, men Chelsea har varit en hård förhandlare och har nekat alla tre bud som har lagts fram. Enligt ESPN verkar United se över alternativ till Chelseamittfältaren om klubbarna inte kommer överens.

Enligt ESPN så handlar det om tre spelare: Moises Caicedo från Brighton som har varit av intresse länge, Mohammed Kudus från Ajax som även han har varit på klubbens radar, samt en ung amerikan i Utrecht vid namn Taylor Booth.

United arbetar med en strikt budget satt av Glazerfamiljen den här sommaren, och Ten Hag sägs vilja förstärka inte bara mittfältet; en ny anfallare och en ny målvakt sägs vara av intresse. De Gea, vars kontrakt går ut på fredag, har en osäker framtid och det kan betyda att en ansenlig summa behöver pungas ut på en väletablerad målvakt.

Moises Caicedo ses som en alternativ lösning om inte Mason Mount löses ut.

Källa: ESPN

Geyse av intresse för United

Som bekant så har Alessia Russo lämnat United, och damlaget är nu i behov av en ersättare längst fram. Enligt Daily Mail så sägs en spelare vara av stort intresse: Geyse i Barcelona. Brasilianskan har haft en minst sagt lyckad första säsong i Katalonien, där hon den här säsongen vann både ligan och Champions League som en viktig pjäs med bland annat 9 poäng på 10 Champions League-matcher och 8 poäng på 24 ligamatcher. 25-åringen har ett år kvar av sitt tvåårs-kontrakt, så klubbarna behöver förhandla om en transfersumma.

Amass sägs vara klar

Harry Amass, ytterback i Watford och U16-landslagsman för England, är född 2007. Förutom att han får en att känna sig gammal är han även en väldigt ansedd ung talang och anses vara en av Englands mest lovande framtidsnamn. Enligt Fabrizio Romano ser han ut att vara klar för United på ett fyraårs-kontrakt, som kommer tillkännages i veckan. Amass får spela i ungdomslagen än så länge då en spelare under 17 år inte kan skriva på ett professionellt kontrakt.