Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Klubben bekräftar
Fyra spelare lämnar Manchester United

Manchester United bekräftar på fredagen att Tara Bourne, Jade Moore, Estelle Cascarino och Aïssatou Tounkara lämnar klubben.

De fyra spelarna har fått litet förtroende av huvudtränare Marc Skinner, så det kommer inte som någon överraskning att de nu lämnar United.

Framtiden för Aoife Mannion och Emily Ramsey förblir oviss, efter dagens besked. Mannion och Ramsey har båda utgående kontrakt. Återstår att se om de får ett eget avsked eller om United har för avsikt att förlänga med spelarna. United har också en uppsjö av spelare med optionsår över nästa säsong. Tidigare har United, på damsidan, aktiverat optionsår utan att meddela det. Men i all rimlighet kommer ytterligare några breddspelare lämna United i sommar.

Tara Bourne

Talangen Tara Bourne, nu 19 år gammal, spenderade den gångna säsongen på lån i Birmingham City, där hon spelade 15 ligamatcher. Hon gjorde en match som Unitedspelare, ett inhopp mot Burnley i FA-cupen, våren 2021. Förra säsongen var hon på lån i Sheffield United och Blackburn.

Uppenbarligen är Uniteds bedömning att hon inte i närtid har någon reell chans att slå sig in i United.

Estelle Cascarino

Estelle Cascarino anslöt till United från PSG på lån i januari. Lånet blev misslyckat, då Cascarino bara fick speltid i två matcher, i form av ett par inhopp om totalt 41 minuter.

Det sades att Uniteds avtal med PSG inkluderade en köpoption men det var knappast något som United övervägde.

Jade Moore

Jade Moore blev Unitedspelare i januari 2022. Hon kom till United efter en stökig tid med USA-flytt och allvarliga skadeproblem under covid. Först i mars förra året kunde Moore debutera som Unitedspelare och under debuthalvåret i klubben blev det bara tre korta inhopp.

Den här säsongen fick Moore starta tre matcher i Ligacupen och hon bidrog då med ett par mål. I ligaspelet blev det emellertid bara tre korta inhopp. Hon lämnade för Reading på lån i januari och att hon nu friställs förvånar ingen.

Aïssatou Tounkara

Aïssatou Tounkara upplevdes som en klassvärvning förra sommaren och sett till hennes meritlista var förväntningen att hon skulle gå in som den självklara ledaren i Uniteds backlinje. Så blev det icke.

Tounkara fick inget förtroende alls av Skinner och i ligan begränsades hennes speltid till ett inhopp på fyra minuter. Hon startade Uniteds fyra matcher i Ligacupen men imponerade inte nämnvärt där. I slutet av säsongen var hon emellanåt utanför matchtruppen.

Förra året skrev Tounkara ett tvåårskontrakt. Antingen var andra året ett optionsår, även om inget sådant meddelades, eller så har parterna kommit överens om att bryta kontraktet. Något besked i frågan får vi inte men att hon lämnar United känns som en naturlig lösning för både klubb och spelare.

Avslutande ord

Vi önskar Tara Bourne, Estelle Cascarino, Jade Moore och Aïssatou Tounkara all lycka i framtiden.