Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Manchester Uniteds förstaårsjuniorer 2023/24
Elva spelare har belönats med scholarkontrakt

Manchester United har idag bekräftat årets kull av förstaårsjuniorer. I detta skede är det elva spelare som presenteras, men ytterligare någon eller några kan tillkomma i form av värvningar från andra klubbar.

Förstaårsjuniorerna räknas som U17-spelare i England, vilket betyder att de ska vara födda mellan den 1 september 2006 och den 31 augusti 2007.

I år är det idel namn som känns igen, då samtliga fick testa juniorlagsfotboll under sin tid som schoolboys i klubben.

Shea Lacey (offensiv mittfältare) får räknas som det största namnet i årets kull. Han anses vara en av de allra största talangerna i klubben och han har faktiskt redan fått testa spel i U21 i form av ett inhopp mot Feyenoord i Premier League International Cup. I juniorlaget bidrog han med tre mål och tre assists på nio starter och fem inhopp förra säsongen.

Lacey må räknas som den största talangen men vi har flera i den nya gruppen med större erfarenhet av juniorlagsspel. Anfallaren Victor Musa spelade 23 matcher i juniorlaget förra säsongen och bidrog med sex mål.

Mittfältarna Jayce Fitzgerald (toppbilden) och James Scanlon (som representerar Gibraltar internationellt) har, likt Lacey, fått testa spel i U21. De båda fick stort förtroende i juniorlaget förra säsongen och torde vara bärande spelare den här säsongen. Fitzgerald framför allt framstår som ett mycket intressant namn.

Anfallaren Gabriele Biancheri hämtades från Cardiff City i februari. Därefter blev det tre inhopp och ett mål i juniorlaget. I maj representerade han Wales i U17-EM, där han bidrog med ett mål.

Försvararna Jaydan Kamason (United skriver hans förnamn som Jayden men vi tror att det ska vara Jaydan) och Reece Munro spelade en hel del i juniorlaget förra säsongen.

Mittfältaren Zach Baumann, försvararen Jacob Devaney, anfallaren Sekou Kaba och målvakten Will Murdock har mindre erfarenhet av juniorlagsspel men de fick alla beträda planen vid något eller några tillfällen förra säsongen.

Ett namn som saknas bland årets scholars är Harrison Parker. Mycket tyder på att han fortsätter karriären i Manchester City. Tvillingarna Jack Fletcher och Tyler Fletcher förväntas däremot ansluta till United från City. Deras pappa Darren jobbar idag som teknisk chef i Manchester United och där före detta spelare i klubben.