Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Fem nya år på Old Trafford för Marcus Rashford

Manchester United meddelar på tisdagskvällen att Marcus Rashford signerat ett nytt kontrakt. 25-åringen har kritat på för fem nya år på Old Trafford.

Det har rapporterats om det ett tag och nu står det alltså klart att Manchestersonen blir den röda delen trogen fram till 2028.

Med sina 30 mål 2022/23 samt dubbla utmärkelser som årets spelare i klubben gjorde Rashford sin bästa säsong i karriären. Detta tillsammans med hans starka band till klubben gjorde nog därför kontraktsskrivningen tämligen självklar för alla parter.

Rashford debuterade för Uniteds herrlag 2016 och har sedan dess gjort 359 matcher och på dessa hittat nätet 123 gånger.

Så här säger 25-åringen själv:

Jag kom till Manchester United som en sjuårig pojk med en dröm. Samma passion, stolthet, och beslutsamhet att lyckas driver mig fortfarande varje gång jag får äran att bära tröjan.

Jag har redan haft några fantastiska erfarenheter i den här otroliga klubben, men det finns fortfarande mycket mer att uppnå och jag kommer fortsatt vara fast beslutsam om att vinna fler troféer de kommande åren.

Som Unitedsupporter under hela min livstid är jag väl medveten om vilket ansvar det innebär att representera märket på bröstet och jag känner lika mycket som någon annan i med- och motgång. Jag kan försäkra er om att jag kommer ge allt för att hjälp laget att nå den nivå jag vet att vi har i oss, och jag känner samma målmedvetenhet även i och runt omklädningsrummet. Jag kan inte nog understryka hur spänd jag är på framtiden med vår manager.

John Murtough, fotbollschef i Manchester United, säger följande:

Ända sedan han anslöt till vår akademi för 18 år sedan har Marcus varit ansiktet utåt för vad som krävs för att lyckas som spelare i Manchester United.

Han besitter en fantastisk talang men han är också ödmjuk, beslutsam och motiverad. När han nu går in i sin prime i karriären vet vi också att det finns mycket att hämta från honom; vi ser hungern hos honom att lyckas och nå framgång här i Manchester United.

Att arbeta under Erik ten Hag och den övriga ledarstaben är den perfekta miljön för Marcus att fortsätta utvecklas till en av de bästa offensiva spelarna i världen.

Vi hoppas givetvis också på att Marcus Rashford hjälper United till fina framgångar framöver!