Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp: Manchester United - Olympique Lyonnais
Jonny Evans och 23 andra reser till Edinburgh

Manchester United har nu bekräftat den trupp som Erik ten Hag tar med sig till Edinburgh för morgondagens träningsmatch mot Olympique Lyonnais. I det 24 man starka resesällskapet är det ett namn som står ut enormt, nämligen Jonny Evans. Den nordirländska mittbacken, som 2007 till 2015 gjorde 198 matcher för United, har skrivit på ett korttidskontrakt med United.

Evans är fri agent sedan hans kontrakt med Leicester City löpte ut efter den gångna säsongen. Under sommaren har han tränat med Uniteds U21 och han har även gjort några träningar med a-laget. I väntan på en ny klubb får Evans nu chansen att spela två träningsmatcher med United. Först mot Lyon imorgon och därefter kommer han att följa den ungdomsgrupp som reser till San Diego för matchen mot Wrexham.

Tyvärr fick vi inte bara den positiva Evansnyheten i samband med att truppen till Edinburgh presenterades. United meddelar nämligen ett par skadenyheter. Försvararna Tyrell Malacia och Rhys Bennett har dragit på sig skador som ser dem missa morgondagens match och även den stundande USA-turnén. Vad för skador det rör sig om och när de kan vara tillgänglig igen bekräftas inte. Unge Bennett var skadad större delen av vårsäsongen och är ännu inte seniorlagsredo. Malacias skada däremot öppnar möjligen för Álvaro Fernández att på allvar slåss om en plats i truppen den här säsongen.

Ytterligare att notera i resesällskapet är att målvakten Tom Heaton saknas. Varför är inget United förklarar. I Heatons frånvaro följer unge Elyh Harrison med som tredjemålvakt. Det är första gången som han figurerar i a-lagssammanhang.

De unga mittfältarna Toby Collyer, Maxi Oyedele och Charlie Savage samt anfallaren Shola Shoretire var med i truppen mot Leeds men får inte följa med till Edinburgh.

Tillkommer till truppen gör Antony och Donny van de Beek. Däremot saknas Anthony Martial och Dean Henderson ånyo. Martial kan vi förmoda ännu inte är redo efter skadan han ådrog sig i våras. Henderson har också varit skadad och kanske är det skadan som stoppar honom från resan men det kan också tänkas att ett klubbyte är nära förestående för målvakten.

Utöver det nämnda består truppen av de som var med mot Leeds. Övriga spelare blir kvar på Carrington för nu och reser sedan till New York. USA-truppen bekräftas vid ett senare tillfälle.

Målvakter: Bishop, Harrison, Kovár
Försvarare: Evans, Fernández, Fish, Jurado, Martínez, Varane, Wan-Bissaka, Williams
Mittfältare: Fred, Gore, Hannibal, Hansen-Aaroen, Mainoo, Mount, Van de Beek
Anfallare: Amad, Antony, Emeran, Forson, Hugill, Sancho