Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Rashford skriver på / Maguire-utlån nekat / Henderson till Nottingham igen?

Tisdagens nyheter innehåller uppgifter om att Rashford är mycket nära att skriva på ett nytt lukrativt kontrakt med Manchester United, att ett lån av Maguire till West Ham har nekats och att Dean Henderson troligen hamnar i Nottingham igen. 

Rashford skriver på

Vi har under en tid fått uppgifter om att Marcus Rashford är nära att skriva på ett nytt lukrativt kontrakt även om rykten om både PSG och andra klubbar förekommit. Det verkar trots allt som Manchestersonen blir klubben trogen.

Uppgifterna gör gällande att Rashford i princip har tecknat ett kontrakt till och med 2028. Rashford som varit klubben sedan sjuårsåldern har hittills hunnit göra 123 mål på 359 matcher med seniorlaget.

Maguire-utlån nekat

West Ham letar nya spelare efter försäljningen av Declan Rice och en av de heta namnen sägs vara Harry Maguire. The Guardian kommer med uppgifter om att David Moyses och West Ham vill låna den forne United-kaptenen men att United ska ha nekat en sådan uppgörelse.

United sägs vara redo att lyssna på bud på Maguire efter att han blivit meddelad att han inte längre är kapten, men en affär är inte helt smärtfri med tanke på den ansenliga lönen en ny klubb behöver betala. Hans lön ökade bland annat som följd av att United blev klara för Champions League. Det är också frågan hur het Harry Maguire är på marknaden efter att inte nått upp till den nivå som krävs under de senaste åren.

Maguire, som alltså blev fråntagen kaptensbindeln härom dagen, har kört intensiv träning på egen hand under senare tid och sägs vara beredd att slåss för sin plats i den röda tröjan. Den närmaste månaden lär utvisa vad som händer med Maguire.

Henderson till Nottingham igen?

Manchester ska vara i slutfasen att signa Andre Onana. När affären är klar är det troligt att klubben låter Dean Henderson gå iväg igen och sannolikt hamnar Henderson åter i Nottingham rapporterar The Athletic. Nottingham och United ska ha inlett samtal om en köpesumma och en försäljning är mer trolig än ett nytt lån.

I turerna kring Andre Onana nås vi av uppgifter att han ska flyga till Manchester idag.

Kaptenutnämning först i New York

Sedan Harry Maguire själv meddelat att han inte längre är Manchester Uniteds kapten är spekulationerna igång. Det sannolika är förstås att ny kapten finns i Bruno Fernandes. Ten Hag har föga förvånande låtit meddela att det inte föreligger något öppet röstförfarande utan att det är han som utnämner ny kapten. Utnämingen kommer att ske först när truppen är samlad i USA och New York.

Avgörande väntar för ungdomar

Försäsongen är avgörande för vilka av våra unga spelare som kommer bli kvar i klubben och aktuella för seniortruppen under säsongen. Vi nås av rapporterar om att Amad initierat ett extra träningsprogram för sig själv i syfte att komma i bästa tänkbara form och slåss för en plats i Ten Hags trupp. Även trion Pellistri, Hannibal och Alvaro Fernandez kan komma att ingå i planerna men troligt att någon/några utgår på lån. Någon försäljning kan också vara aktuell för att balansera ekonomin.

Det unga mittfältslöftet Kobbie Mainoo däremot sägs definitivt ingå i Ten Hags planer och blir av allt att döma en del av seniortruppen även kommande säsong.