Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
United (States) / Onana kan bli klar idag / Van de Beek om framtiden

Manchester United landar i New York idag. Vi räknar också ner timmarna tills André Onana är en Unitedspelare. För övrigt så spekulerar Van de Beek, och dam-VM började med en förlust för Bøe Risa.

United on tour

Erik Ten Hags följe, som inkluderar 31 spelare, flög ungefär 5300 km idag till New York. Trots en stundande 7 och en halv timmes flygresa var det för det mesta glada miner på flyget. Förhoppningsvis har vi många i truppen som är tåliga mot jetlag för om 2 dagar väntar Arsenal på MetLife Arena.

Totalt spelar United fyra matcher i staterna. Arsenal, Wrexham, Real Madrid och Borussia Dortmund står för motståndet. Årets turné är mer eller mindre rikstäckande; om bara 5 dagar spelar United på andra sidan landet i San Diego innan det bär av till Houston och Nevada.

Lisandro kanske känner sig utstött eftersom alla fyra omkring honom pratar portugisiska.

Onanaaffären går smidigt

Jag vet, jag vet. Jag börjar också tröttna. Kan han inte bara bli klar snart?

Men vi gör inte vårat jobb om vi inte uppdaterar er om vår nästa förstamålvakt varje steg på vägen. För av allt att döma går affären smidigt såhär långt. Kamerunierns medicinska undersökning genomfördes igår på Carrington. Målvaktens visaansökning behöver bockas av och detaljer ska finslipas, men affären förväntas bli annonserad inom 24 timmar.

Enligt The Telegraph förväntas Onana skriva på sitt kontrakt och sedan flyga till New York idag för att ansluta till resten av truppen. Beroende på målvaktens form kan han till och med få speltid mot Arsenal om två dagar.

”Det är svårt att säga vart min framtid ligger”

Donny Van de Beek gjorde en återkomst från skada mot Lyon igår efter att inte ha spelat fotboll på över ett halvår. Han gjorde dessutom mål. Trots det så har holländaren haft en särskilt tuff sejour i klubben och hans framtid är oviss. Många rapporter har pekat åt ett håll: att Van de Beek lämnar klubben i sommar.

United är intresserade av att avlasta spelare och Van de Beeks namn sägs finnas med på listan av spelare som hänger lösare än andra. Van de Beek själv har uttalat sig i en intervju med The Athletic om hans framtid i klubben.

“Det är svårt att säga vart min framtid ligger. Jag kommer tillbaks från skada, jag är i form nu och jag spelar mina första minuter. Jag tränar ett par veckor. Jag försöker kämpa så hårt som möjligt men allt kan hända så det är svårt att säga vart framtiden tar mig. I fotboll så vet man aldrig. Speciellt för mig, vi får se vad som händer.”

När han frågas om möjligheten finns att han lämnar United i sommar så tillägger Donny: “Ja, möjligheten finns att jag flyttar. Allt är öppet. Det är svårt att säga just nu. Först och främst fokuserar jag på att komma i så bra form som möjligt och bara köra, köra”.

Van de Beek; vara eller icke vara?

Källa: The Athletic

Norsk torsk i VM-premiären

Det blev poänglöst för Norge i dam-VM premiären mot värdlandet Nya Zeeland. Norge, som sågs som en stor favorit, fick se sig klådda i Auckland med 1-0. Rugbynationen fick en fjäder i hatten; det här är nämligen deras första VM-vinst någonsin.

Vilde Bøe Risa fick bara drygt 25 minuter med speltid, tid som Norge inte kunde vända till sin fördel. Ett par vassa chanser av norskorna gick inte hela vägen, och smärtan var nära på att dubbleras när Nya Zeeland fick en straff i nittionde minuten, en straff som träffade ribban. 9 minuter tilläggstid visade sig inte heller vara tillräckligt för en sista forcering och Bøe Risas gäng får en mardrömsstart i turneringen.

Vilde Bøe Risa fick agera inhoppare, men kunde inte ordna några poäng för sitt land.