Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Alex Telles flyttar till Saudiarabien

Manchester United bekräftar på söndagsförmiddagen att den brasilianske ytterbacken Alex Telles lämnar klubben. En flytt till Saudiarabien blir nästa karriärssteg för 30-åringen.

Nästa klubbadress för Alex Telles blir den saudiarabiska klubben Al-Nassr och därmed gör han Cristiano Ronaldo sällskap, som mitt i förra säsongen lämnade United under uppmärksammade omständigheter.

Att Telles nu lämnar Old Trafford kommer knappast som någon överraskning, dels med tanke på att han inte fanns med i den resande truppen till USA, dels med tanke på att han var utlånad hela förra säsongen. En lånesejour som spenderades i spanska Sevilla.

Kontraktet med United skulle löpt ut nästa sommar, vilket innebär att Al-Nassr köper loss Telles. Övergångssumman är av allt att döma relativt låg, och uppgår troligen endast till ett par miljoner pund.

30-åringen anslöt till United från Porto i oktober 2020 och sågs då som en utmanare till Luke Shaw i kampen om vänsterbackspositionen. Det blev emellertid ingen vidare kamp att tala om. Telles övertygade aldrig riktigt och tiden i England kan endast betraktas som ett misslyckande.

Det blev totalt 50 tävlingsmatcher för Telles i den röda tröjan och ett mål, vilket kom i Champions League mot Villarreal säsongen 2021/22. Det var i alla fall ett väldigt vackert mål, då han stänkte dit en volley utanför straffområdet.

I övrigt spelade Telles i Sevilla när laget vann mot United i Europa League förra säsongen. En turnering han till slut också var med och vann med spanjorerna.

Vi tackar Alex Telles för insatserna i United och önskar honom lycka till i den fortsatta karriären!