Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Anthony Elanga lämnar klubben

United bekräftar idag att Anthony Elanga lämnar Manchester United efter nio år i klubben. Svensken ansluter till Nottingham Forest.

Elanga har uteblivit från de senaste trupputtagningarna på grund av den nu bekräftade flytten. Den svenska landslagsmannen flyttade till Manchester 2014 från hemstaden Malmö. En kort sejour i lokala klubben Hattersley innebar scoutande från både United och city, men Elanga valde såklart rätt.

Elanga var länge ett lovande namn i akademin, men fick sin stora chans i seniorlaget under Ralf Rangnick. Svensken slog igenom rejält och fick spela hela 27 matcher under 2020-21. När Erik ten Hag tog rodret blev speltiden snålare, delvis på grund av nyförvärv och en formsvacka.

Det blev till slut 55 tävlingsmatcher för svensken i rött, en ligacupseger, och en Jimmy Murphy Award som årets unga spelare som han blev utsedd till 2020.

Vi tackar en svensk landslagsman för mycket trogen tjänst och ser fram emot att se Elanga i blågult åtminstone!