Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Borussia Dortmund 2-3
Målfest när USA-turnén avslutades med förlust

Manchester United förlorade för tredje matchen i rad. I Nevada vann Borussia Dortmund med 3-2. United var bra i 43 minuter och ledde efter Diogo Dalots mål. Dortmund hade emellertid vänt före halvtidsvilan. Efter paus kvitterade Antony men Dortmund fick avsluta målskyttet.

United ägde första halvlek även om spelövertaget inte mynnade ut i tillräckligt många heta målchanser. Det var ändå United som öppnade målskyttet, då Diogo Dalot avslutade snyggt, efter en offensiv frispark. Dortmund skulle emellertid, egentligen från ingenstans, vända på steken med två mål precis före pausvilan. Uniteds försvarsarbete imponerar inte på de insläppta målen. På det första går Brandon Williams bort sig och därefter hamnar hela laget fel när Dortmund vänder på spelet. Dortmunds ledningsmål uppstår efter en hemsk felpass av Victor Lindelöf.

Dortmund borde ha utökat till 3-1 kort efter paus, men André Onana (som spelade andra halvlek) svarade med en bra räddning och skällde därefter ut Harry Maguire. Istället kunde Antony kvittera. Målet uppstår efter att Donny van de Beek brutit en misslyckad Dortmundrensning och bollen landar perfekt för Antony. Andra assisten i matchen för Van de Beek. Maguire hade därefter en nick i egen ribba, innan Ten Hag efter en timme bytte laget. Dortmund återtog ledningen då Aaron Wan-Bissaka passade i blindo. Matchavslutningen ser United jaga kvittering. Marcus Rashford, Antony och Joe Hugill bränner stora chanser. Men något ytterligare mål blir det inte och Dortmund vinner.

I United är det svagt där det betyder som mest. Avsluten håller inte tillräcklig kvalitet och det defensiva arbetet är stundtals bedrövligt. Då blir det förlust, även om du dominerar spelet.

United vänder nu hem till Europa. På lördag väntar match mot Lens på Old Trafford och på söndag följer sommarens sista träningsmatch mot Athletic Bilbao i Dublin.

En chans för reserverna

Det var en reservbetonad elva som Erik ten Hag matchade i natt. Något överraskande blev det Omari Forson som högerytter medan Facundo Pellistri spelade vänsterytter. Pellistri har annars spelat till höger när han testats i a-laget. Centralt fick vi återigen se Jadon Sancho.

Vi fick se glimtar här och var. Pellistri hade spring i benen men det räcker liksom inte med att springa snabbt. Det är sevärt och han kommer framåt en bit men sedan tar det oundvikligen stopp.

Facundo Pellistri springer snabbt, men hur är det med slutprodukten?

Av spelarna som startade i natt är det nog bara Sancho och Diogo Dalot som har en realistisk chans att spela från start i ligapremiären mot Wolves (med reservation för skador). Dalot tryckte vackert in matchens första mål. Med Aaron Wan-Bissaka till synes före i hierarkin behöver Dalot imponera på Ten Hag och det är svårt för managern att blunda för ett mål. Samtidigt är Dalots agerande på Dortmunds första mål inget som imponerar. Sancho visade bra intentioner emellanåt men utan att sätta ett riktigt avtryck på matchen. Det är ändå tydligt att Ten Hag gillar honom centralt och det är notabelt att Sancho blev kvar på planen en stund när de ordinarie byttes in.

Forson har, tämligen överraskande, fått några chanser under försäsongen. Det har inte sprudlat om den unga yttern. I natt hade han en bra chans men avslutet höll inte måttet. Han var också involverad i ett gruff, kanske var det därför som han blev avplockad innan första halvlek var över. Ten Hag tog ett snack med Forson när denne lämnat planen. Att Forson är med här indikerar ändå att Ten Hag har sett något som han gillar.

Omari Forson fick chansen från start men han var involverad i ett gruff och blev därefter utbytt innan första halvlek var över.

Maguire på planen, McTominay kapten

I den reservbetonade elvan var det Scott McTominay som tog hand om lagkaptensbindeln. Anmärkningsvärt, då Harry Maguire fanns på planen. Maguire blev av med kaptensbindeln tidigare i sommar och det är uppenbart att Ten Hag inte längre ser på Maguire som en ledande spelare.

Scott McTominay bar kaptensbindeln.

Rapporterna indikerar att Maguire vill stanna i United för att slåss om en plats. Att han inte ens i en reservelva får bindeln är månne en signal från managern till den före detta kaptenen.

Williams på vänsterbacken

I sommarens två första träningsmatcher spelade Álvaro Fernández från start som vänsterback, medan Brandon Williams fick nöja sig med att vara avbytare. Det viskades om att Fernández var aktuell för en plats i truppen den här säsongen. I USA har emellertid Williams gått före Fernández.

Vi vet inte när Tyrell Malacia kan vara redo för spel. Men känslan just nu är att det blir Williams som inleder säsongen som backup till Luke Shaw.

Trio saknades

Raphaël Varane, Alejandro Garnacho och Amad saknades i natt. Varane och Garnacho stod över som försiktighetsåtgärd medan Amad har ett knäproblem som behöver undersökas.