Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Athletic Bilbao
En chans för reserverna i helgens andra match

Det gick många funderingar inför helgens två matcher kring hur Erik ten Hag skulle spela sin trupp. Vi fick den frågan tydligt besvarad när startelvan för dagens match mot Lens trillade in, allt krut lades på Old Trafford. Det blir alltså med absolut högsta sannolikhet reserverna som får kliva ut på Aviva Stadium imorgon för att försöka imponera på vår bestämda huvudtränare.

Manchester United

Fansen i Dublin blev säkert inte helt nöjda när det stod klart att alla storstjärnor spelades på Old Trafford idag. Detta då chansen att dessa spelare får minuter igen imorgon är näst intill noll. Därför så får vi istället skifta fokus till bänkraden som fanns med på Old Trafford plus de ungdomsspelare som Ten Hag vill se mer från. Andre Onana stod stolt mellan stolparna i sin Old Trafford-debut och medans målvakten tekniskt sätt säkert hade kunnat spela även imorgon, så känns det ändå mer troligt att gamle Tom Heaton eller unge Matej Kovar får chansen. Någon som känns given i morgondagens startelva är Harry Maguire, efter rapporter att den förra kaptenen vill stanna för att kämpa om en startplats så kommer han absolut inte vilja missa möjligheten att visa upp sig.

Andra försvarare som inte fick spela idag som förmodligen finns med imorgon inkluderar namn som Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka och Brandon Williams. Jag kan se ett mittfält bestå av en Scott McTominay, som även han har ryktats bort och vill visa sitt värde i klubben. Vi kan även förvänta oss lite yngre makter på mitten, Daniel Gore är ett framtidsnamn som fanns med mot Wrexham men som tyvärr fick skåda det röda kortet i matchen. Det känns mycket möjligt att Ten Hag vill se mer från dessa sortens spelare.

Facundo Pellistri har fortsatt att visa små glimtar av kvalite under försäsongen och morgondagens match kan bli ett perfekt tillfälle att försöka övertyga Ten Hag om en fast plats i truppen inför säsongen. Förutom sydamerikanen så blir det intressant att se vilka spelare som ska göra mål i den irländska huvudstaden då hela den tillgängliga offensiven spelade mot Lens. Spelare som Joe Hugill och Noam Emeran kan nog göra sig redo för matchminuter.

Noam Emeran gjorde mål och assist i sin A-lagsdebut under försäsongens första match, får fransmannen chansen att göra samma sak i försäsongens sista kamp?

Morgondagens match lär fungera som en möjligen för Ten Hag att utvärdera sin trupp för att se vilka som förtjänar en plats i A-lagstruppen. Ett kontrast mot dagens möte med franska Lens, där planen tydligt var att se hur den planerade startelvan skulle fungera tillsammans.

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao har haft en ganska tam försäsong med matcher mot klubbar som Chivas, Necaxa, Celtic och Eibar. Resultaten från dessa matcher har dessutom varit väldigt blandade och med en ligapremiär mot Real Madrid runt hörnet så ska det baskiska gänget nu spela sig i form mot Manchester United på Irland. Efter en säsong där Bilbao helt missade Europaspel så har klubben även förlorat en viktig spelare i form av mittback Inigo Martinez och utan några större nyförvärv så ser situationen inte fantastisk ut för klubben. Därför så blir morgondagens match extra viktig för La Liga-laget då det gäller att komma i form inför en säsong som snabbt närmar sig.

Som sagt så har det inte varit en hektisk sommar på övergångsmarknaden för klubben men Athletic kommer sannolikt att ha sina två nya värvningar på planen i den här matchen, Ruiz de Galarreta drar stora chanser att starta på centrala mittfältet medans Marton också lär vara involverad.

Nästa helg så väntar Real Madrid, något som huvudtränaren Ernesto Valverde kommer att tänka på. Viktiga spelare som Inaki och Nico Williams samt Oihan Sancet borde vara bland dem som startar för att förbereda spelarna inför ligapremiären.

Övrigt

Manchester United och Athletic Bilbao möts inte ofta, så morgondagens match blir lite extra speciell. Sedan 2012 så har lagen möts två gånger, det var i sextondelsfinal av Europa League 2012 där Bilbao faktiskt vann bägge matcherna mot Sir Alex Fergusons lag.

En spelare som vi Unitedsupportrar skulle vilja se är Ander Herrera, som gjorde sig till en riktig fan-favorit under sin tid i Manchester. Herrera gjorde 17 matcher för Athletic förra säsongen efter att han anslutit från Paris Saint-Germain inför förra säsongen.

Det blev blandad kompott vädermässigt på Old Trafford idag men spelare och supportrar kan faktiskt förvänta sig lite sol i den irländska eftermiddagen imorgon. Det väntas vad som ser ut som ett ganska felfritt fotbollsväder på Aviva Stadium.

Arenan i fråga stod klar i maj 2010 och brukas som hemmaarena för det irländska landslaget, det vill säga både i fotboll och rugby. Den femstjärniga fotbollsarenan har plats för ungefär 50.000 personer, platser som snabbt såldes ut då biljetter släpptes till matchen.

Matchinformation

Manchester United
Athletic Bilbao
Turnering: Träningsmatch
Tid: Söndagen den 6 augusti 2023, 17.00
Plats: Dublin Arena, Dublin
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: Heaton, Onana, Kovár, Vítek
Försvarare: Dalot, Evans, Fernández, Lindelöf, Maguire, Martínez, Shaw, Varane, Wan-Bissaka, Williams
Mittfältare: Amad, Antony, Casemiro, Eriksen, Fernandes, Gore, Hannibal, Mainoo, McTominay, Mount, Pellistri, Sancho, Van de Beek
Anfallare: Forson, Garnacho, Hugill, Martial, Rashford
Oviss status:Garnacho, Martial, Varane (matchform)
Förmodad frånvaro: Fred (personliga skäl), Henderson (förväntat klubbyte), Malacia (skadad), Greenwood (internavstängning), Bailly, Mengi, Shoretire (inte uttagna)