Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Harry Amass klar / Oavgjort i Kroatien / Bøe Risas Norge ute ur VM

I dagens Unitedsvep rapporterar vi om en spännande ny värvning till akademin. Vi går även igenom U19-lagets andra match i Kroatien där det blev 1-1 mot Udinese. I övrigt så rapporterar vi att Vilde Bøe Risa och hennes Norge fick avsluta sin VM-resa idag.

Harry Amass klar

Manchester United har slutfört en värvning av den högt rankade Watford-tonåringen Harry Amass, som kommer att spela i klubbens akademi. Vänsterbacken var eftertraktad av andra storklubbar som Chelsea men 16-åringen kommer av allt att döma bli en Manchester United spelare.

Oavgjort i Kroatien

SuperCupNI var ingen rolig upplevelse för U19 laget men det ser ut som att formen har vänt nere i Kroatien. Efter en fin vinst mot AS Monaco så var det dags för italienskt motstånd i form av Udinese.

Matchen slutade 1-1 men slutresultatet speglade inte riktigt matchbilden nere i Zagreb. United spelade fin fotboll i den första halvleken och fick ta ledningen genom Reece Munro som lyckades knoppa dit en hörna efter 25 minuters spel.

Efter målet så fortsatte det rödklädda gänget att spela bra och bjöd på några riktiga go-bitar, se nedan.

Den andra halvleken blev inte lika rolig som den första och Udinese lyckades kvittera mot slutet trots begränsade chanser. Ännu en bra prestation i Kroatien trots resultatet, nu blir det värdklubben Dynamo Zagreb härnäst i turneringen.

Bøe Risas Norge ute ur VM

Vilde Bøe Risa stod för en blandad prestation när hon startade för Norge mot Japan i åttondelsfinal av VM-slutspelet. Det var ett Japan som i stort sätt dominerade matchbilden och hade med sig en tidig ledning innan Bøe Risa slog in ett inlägg som nickades in av Chelsea spelaren Guro Reiten.

Japan fortsatte sin press in i den andra halvleken där Bøe Risa stod för en mindre bra passning i eget straffområde som tyvärr assisterade Risa Shimizu till en 2-1 ledning. Vilde Bøe Risa byttes sedan ut, Japan utökade till 3-1 senare in i halvleken och satte där punkt för en ganska dominant prestation mot det skandinaviska gänget.

Barry blir proffs

Keira Barry har skrivit på sitt första proffskontrakt med Manchester United.

Barry har spelat i akademin sedan 10-års ålder och gjorde sin A-lagsdebut förra säsongen då hon byttes in i den andra halvleken av ligacupvinsten mot Sheffield United i december. Läs Barrys meddelande om kontraktet nedan.

Jag är så himla glad över att skriva på professionellt här och kan inte vänta med att komma igång. Att ha gått igenom Uniteds akademi, för att nu skriva på som proffs i denna fantastiska klubb, är en riktigt stolt dag för mig och min familj.