Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Wolverhampton Wanderers
Det här är Erik ten Hags lag

André Onana, Lisandro Martínez, Casemiro, Mason Mount och Antony är Erik ten Hags värvningar.
Diogo Dalot, Luke Shaw, Marcus Rashford och Alejandro Garnacho har fått nya kontrakt av den nederländska managern.
Ten Hag gav lagkaptensbindeln till Bruno Fernandes.
Kvarstår, i vad som mycket väl kan vara kvällens startelva, gör Raphaël Varane.

Erik ten Hag har bara varit ansvarig för Manchester United i ett drygt år. Ändå har egentligen hela laget nu hans prägel. Det har gått väldigt snabbt.

Blickar vi bortom startelvan ser det inte lika positivt ut. Reserverna är inte nödvändigtvis dåliga, men det är egentligen bara i anfallslinjen och på högerbacken som det råder någon konkurrenssituation.

Två stora hemska moln anas fortfarande. Dels den olösta ägarfrågan, där det egentligen bara finns dåliga alternativ. Allra sämst är förstås Qatar. Både ur ett moraliskt perspektiv men också ur ett kompetensperspektiv. För jösses, herr shejk har genom hela processen och genom hela sin meritlista inte visat på något som tyder på att han skulle vara en bra ägare. Sorry, men om du motsätter dig det är du lurad.

Ännu värre är att det mesta nu tyder på att Mason Greenwood kommer välkomnas tillbaka. Det är så otroligt osmakligt att det oundvikligen kommer vara droppen som får många att överge Manchester United. Han borde förstås ha kastats ut genom dörren så fort det var lagligt möjligt. Jag spyr på hela skiten.

Ändå har vi anledning att känna tillförsikt inför den nya säsongen. Det är svårt att se annat än att Uniteds utveckling ska fortsätta i rätt riktning. Ten Hag är boss och pekar med hela handen. Det funkar inte för vissa spelare, varför de inte längre är kvar. Men de flesta har rättat in sig i ledet.

Fortfarande är det nog överoptimistiskt att tro att det här laget ska kunna utmana om titeln. Men vi ska tämligen enkelt säkra en Champions League-plats. Något annat måste ses som ett misslyckande.

Jag känner mig trygg med defensiven. Visst, på högerbacken har vi två medelmåttor som konkurrerar men det är acceptabelt som en del i starkare helhet.

Att laget ska kunna skapa chanser är också givet, om ni frågar mig.

Det som oroar är förmågan att ta vara på chanserna. Förra säsongen var det nästan bara Marcus Rashford som gjorde det. Vi kan nog inte känna oss helt säkra på att han ska kunna prestera lika bra den här säsongen. Samtidigt finns förstås chansen att han tar steg framåt. Oavsett räcker det inte med bara Rashford. Andra måste kliva fram. Kan de göra det? Potential finns. Det går att se framför sig att Alejandro Garnacho, Antony, Jadon Sancho eller Rasmus Højlund exploderar. Men ingen av de fyra kan beskrivas som ett säkert kort. Vi har kanske Anthony Martial också (i några matcher). Men det är ingen att hålla i handen när det stormar.

Vad anfallarna gör är nyckeln till hur det går den här säsongen.

Startelvan ikväll gissade jag i stort sett i inledningen på det här inlägget. Den stora frågan är vem som spelar högerback. Dalot och Aaron Wan-Bissaka är två mediokra alternativ. Kanske spelade Dalot bort sig med assisten till Lens ledningsmål förra helgen. Men Wan-Bissaka har ärligt talat inte heller importerat under försäsongen och det var nog engelsmannens svaga sommarform som gav Dalot chansen mot Lens.

Mount eller Christian Eriksen ser jag som en icke-fråga. Mer på grund varenda insats av Eriksen efter återkomsten från skadan. Till och med under försäsongen har han haft problem med tempot. Blir det Eriksen i startelvan ikväll blir jag chockad.

Mindre chockad skulle jag bli om Jadon Sancho går in i anfallet på Garnachos bekostnad. Jag tycker förvisso att de lovord som Sancho fått i sommar är överdrivna. Men att ha Garnacho som ett vapen från bänken lockar.

Wolverhampton Wanderers i en premiär är ungefär så trist som en premiär på pappret kan bli. Men premiär är alltid premiär och för mig är det fotbollssäsongens höjdpunkt.

Inför premiären har Wolves försökt dopa sig med new manager bounce. Men det här är nog ett av få tillfällen då tilltaget inte borde ge någon positiv effekt. För det du i motgång får med ett managerbyte är att spelargruppen blir av med en manager de tröttnat på. Det tycks inte vara fallet här. Snarare tycks Wolves spelare vara besvikna på att Julen Lopetegui lämnade.

Wolves mår inte bra. Det talar för United.

Ikväll borde vi vinna stort!