Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Wolverhampton Wanderers 1-0
En krystad seger i en mager insats

Premier League-säsongen 2023/24 är officiellt igång. Det blev mer ris än ros, där ett hårt spelande Wolves visade mer vilja att vinna matchen än ett tafatt United som fick vänta 75 minuter på ett mål. Men det målet räckte för att inleda säsongen med tre poäng.

Augustioptimismen är sedan gammalt obligatorisk, men att man aldrig lär sig. Varenda gång det känns som att United kommer ta de sista stegen åter till toppen känns det som att man är tillbaka på ruta noll. Många av problemen United har haft under flera år var blottade för alla att se idag; uppbyggnadsspelet, oförmågan att bryta ner motståndare, presspelet och chansslöseri i mängder.

Första halvlek var särskilt oinspirerande. Det var en chansfattig tillställning i 45 minuter där Wolves visade att de ville ha 3 poäng betydligt mer än United. Nonchalant passningsspel och alldeles för lite pondus i duellspelet resulterade i bolltapp som Wolves ofta vann högt upp i plan och som bortalaget tog bra vara på. Aldrig kändes det riktigt nära att nollan skulle spricka i hemmalagets favör, snarare tvärtom.

Andra halvlek var en förbättring, men chansslöseriet från båda lagen gjorde så att säsongens första match osade kryss på lång väg. Tills en liten chipp från Bruno Fernandes och ett volleyinlägg från Wan-Bissaka nickades in av Raphael Varane. Och det räcker rätt långt. Det räckte till och med hela vägen.

Våra debutanter André Onana och Mason Mount hade två skilda första insatser i en Unitedtröja. Mount hade det svårt att komma in i matchen, där Wolves hade tyglar på nyförvärvet. Onana var inblandad i ett straffdrama i slutminuterna där kameruniern trycker målvaktshandskarna i nyllet på två motståndare. Förvänta er att det blir en stor snackis det kommande dygnet.

Oavsett inleder United säsongen med tre poäng, som såklart är det allra viktigaste. Garanterat en lättnadens suck för Ten Hag som inledde förra säsongen med två raka förluster.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 7

Onana hade en händelserik debut med ett nervigt straffdrama, där han klarar sig väldigt lindrigt undan. Annars gör Onana en överlag bra match där han står för några fina parader. Dock skulle jag vilja se mer utav kvalitéerna som Onana värvades för.

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

1 assist. Gör ett godkänt defensivt jobb, som han allt som oftast gör. Bidrar med en assist, men överlag behövdes han mer offensivt på högerkanten. Vet ofta inte vad han ska göra med bollen när han går förbi mittlinjen.

Raphael Varane: 7,5

1 mål. Kan hålla huvudet högt. När Wolves bryter sig loss står fransmannen allt som oftast rätt. Är också anledningen varför vi vann den här matchen med sitt mål.

Lisandro Martínez: 6

Varnad. Drar på sig en klantig varning. Blir ofta utmanad av Wolves anfall, och med ett gult kort i ryggen blir det en belastning. Kliver därefter av i halvtid.

Luke Shaw: 6

Varnad. Inte alls Shaws dag. Garnacho skrek efter understöd på vänsterkanten och Shaw bidrar inte tillräckligt. Hade svårigheter att hänga med Neto i synnerhet. Spelade upp sig lite i slutet när ledningen skulle försvaras.

Casemiro: 5

Blir faktiskt lite övermannad av Wolves mittfält, särskilt i första halvlek. Kontrollerar inte mittfältet som han brukar göra och står för en del bolltapp. Många av situationerna där Wolves bröt sig loss och spelade ut på kanten står Casemiro bakom.

Mason Mount: 5

Kanske inte debuten vårt stora nyförvärv hade hoppats på. Spelet utan boll, som han vanligtvis är så bra på, föll platt. Med boll så gör han, likt sina lagkamrater, inte mycket med den.

Mason Mount hade en tuff debut.

Bruno Fernandes: 5,5

Mittfältet var den delen av plan där Wolves gjorde det bäst. Och Fernandes var en av anledningarna varför. Har det tufft i duellspelet, där han ibland bara ger upp, och passningsspelet ligger inte på hans vanliga nivå.

Alejandro Garnacho: 6

Kämpar och kämpar och springer och springer. Slutprodukten uteblev idag tyvärr men spelhumöret finns, han lockar till sig många frisparkar och den kvicke argentinaren är alltid ett hot.

Marcus Rashford: 4,5

Utbytt 88′. Hade det väldigt svårt mot ett väl samlat Wolvesförsvar. Jag vet inte vart löpviljan finns men den kom inte fram idag. När han väl kommer till lägen kommer Rashford inte till skott, bokstavligen.

Det var inte Marcus Rashfords dag.

Antony: 5

Utbytt 77′. En av de bästa i laget i omställning och det var egentligen det enda United hade i första halvlek. Låg bakom en hel del, men fick som sina lagkamrater inte tillräckligt uträttat. Lite väl ambitiös i vissa lägen, där han istället kan spela bollen vidare.

Victor Lindelöf: 6

Inbytt 45′. Fyller Martínez skor i halvtid och gör det bra. Försämrar inte försvaret, med en hållen nolla som facit, och det ger ett godkänt betyg.

Jadon Sancho: 6,5

Inbytt 68′. Bidrar med välbehövlig energi. I den fartfyllda sista kvarten står Sancho bakom en stor del av Uniteds framtåg.

Christian Eriksen: 5

Inbytt 68′. Bytte plats med Mount men fick det inte att lossna.

Facundo Pellistri: n/a

Inbytt 77′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 88′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik Ten Hag: 6

Det var ett klokt beslut att plocka av Martínez i halvtid. Överlag kändes bytena rimliga; utan ett överflöd av offensiva vapen byttes de bästa tänkbara spelarna in för att kunna ösa på och spräcka nollan och det lyckades man med. Men något gick uppenbart fel med spelplanen idag, och det är förhoppningsvis något som tränaren kommer till rätta med inför matchen på lördag.