Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Greenwood-beslut dröjer / Maguire blir kvar? / En till Onana

Dagens tidiga nyhetssvep samlar upp det viktigaste från gårdagen utöver den match vi bevittnade senare under kvällen. Vi kan bland annat rapportera att ett beslut om Mason Greenwood tycks dröja in i september, att Harry Maguire trots allt kan bli kvar samt att ytterligare en Onana är aktuell för den röda tröjan. 

Greenwood-beslut dröjer

Det har spekulerats ett tag när beslutet kring Mason Greenwoods framtid ska komma. Innan premiären hörde vi långe men så blev det alltså inte. Vi nås nu av rapporter om att beslutet lär dröja in i september. Avgörandet som av allt att döma ska tas av Richard Arnold behöver vara förankrat och enligt The Athletic  vill klubben förklara och förankra beslutet med aktieägare och andra.

Även spelare från damlaget ska få uttrycka sina åsikter när VM är över. Ännu finns alltså inga tydliga besked om Greenwood kommer att vara kvar i Manchester.

Maguire blir kvar?

Den hetaste potatisen förra veckan var att Maguire kommer att välja West Ham. Klubbarna ska vara överens om övergångssumman men Maguires lön tycks ställa till det för londonklubben. Även om Maguire tvingas gå ned i lön är frågan hur mycket han kan stå ut med. Det sägs nu handla om den summa Maguire kräver som pay-off från United.

Sedan beskedet kom förra veckan är det många som kommenterat att det äntligen är ett beslut och att Maguire går vidare från några mindre lyckade säsonger. Nu vet vi alltså inte om så blir fallet. Möjligen kommer den forne lagkaptenen stanna och slåss för sin plats i elvan. West Ham sägs snegla åt alternativ. Men sista ordet kanske inte är sagt.

 

Enligt färska uppgifter idag tycks dock West Ham ha gett upp om Maguire.

En till Onana?

André Onana är som bekant ny målvakt. Han kan nu få en namne från Everton att landa i Manchester. Enligt The Guardian är nämligen Liverpoolklubbens defensive mittfältare Amadou Onana aktuellt för United. Onana nummer två är född i Senegal men spelar för Belgiens landslag.

Everton sägs dock vara ganska ovilja att sälja sitt unga löfte som kom från Lille förra sommaren för 33 miljoner pund. United behöver uppskattningsvis komma med ett bud runt 50miljoner pund för att få loss senegalesen.

Tidigare har det mest pratats om Sofyan Amrabat, men de senaste dagarna hör vi alltså om alternativ. Matchen igår visade att ytterligare en defensiv mittfältare vore bra.

Fernández säljs?

Unge vänsterbackslöftet Alvaro Fernández har gjort det bra under försäsongen men tros ännu vara en bit bort från att konkurrera med Luke Shaw och Tyrell Malacia på allvar. Spanjoren kan nu vara på väg bort. Lag som ska vara intresserade är Granada, UD Las Palmas, Espanyol, West Ham, Burnley och Eintracht Frankfurt.

United kräver cirka 5 miljoner pund för vänsterbacken.

Match mot Everton

Det kommer att vara en stängd extra match redan under kvällen idag mot Everton rapporterar Manchester Evening News. Det öppnar för spelare som inte fick spela i gårdagens premiär.

En liknande tillställning ägde rum på Carrington i December då matchen slutade 1-1. Everton och United ska ha bra relationer och har nu alltså av allt att döma gjort upp om ytterligare en helt stängd tillställning.

Martínez ut med känning

Lisandro Martínez utgick igår i halvtid och det spekulerades i om argentinaren plockades av efter att ha dragit på sig ett gult kort. Efter match fick vi dock reda på att han utgick på grund av en känning i fotleden. Det ska handla om en sena och enligt Raphael Varane ska det inte vara någon större fara.

Victor Lindelöf kom in i andra halvlek och gjorde det helt ok.

Brasilianska in?

Damlaget har span på brasilianska Geyse Ferreira. Geyse är anfallare i Barcelona och har gjort 20 matcher för det spanska laget. Hittills har det blivit sex mål.

Samtal pågår mellan United och Barcelona. United fick ett tidigare bud avslagit men sägs nu ha lagt ett förbättrad bud.