Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Noam Emeran flyttar till Nederländerna

Den franska anfallaren Noam Emeran har gjort sitt i Manchester United. Emeran flyttar till nederländska Groningen på en permanent övergång.

Övergångssumman har inte bekräftats men rapporteras vara variabel med ett tak på en miljon euro. United ska ha fått med sig en vidareförsäljningsklausul i avtalet. Övergången gäller under förutsättning att den godkänns internationellt, men det är förstås bara en formalitet.

Emeran, nu 20 år gammal, anslöt till United från den franska klubben Amiens i början av 2019 och inför säsongen 2019/20 skrev han på som scholar. Tiden i United blev emellertid inte vad Emeran hade hoppats. Debutsäsongen i United förstördes av skador och det var först i september 2020 som han debuterade i juniorlaget. Totalt skulle han spela 60 matcher för Uniteds olika ungdomslag och på dessa bidrog han med 13 mål och 10 assists. Det låga matchantalet förklaras av att han hade återkommande skadeproblem.

I a-laget fick han göra fyra inhopp i träningsmatcher, men han var aldrig involverad i någon tävlingsmatch. Vi gladdes förstås när han i somras gjorde ett mål och assisterade till ett mot Leeds i Oslo. Men det var nog ingen som på allvar trodde att Emeran någonsin skulle slå sig in i Uniteds a-lag. Vad som hade hänt om han hade sluppit skadorna vet vi förstås inte.

Nu blir det alltså Groningen och den nederländska andradivisionen för Emeran. Till Groningens hemsida säger Emeran att Donny van de Beek ska ha förklarat att Groningen är en bra klubb.

Vi önskar Noam Emeran all lycka i Groningen och i den fortsatta fotbollskarriären!