Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Inget West Ham för Maguire / Højbjerg till United? / Återkomst för Onana

Ännu en dag och det innebär även nyheter för Manchester United. Vi redogör bland annat för Maguires framtid, hittar ett nytt namn i leken när United jagar mittfältare, och det blir en fortsättning i landslaget för vår förstamålvakt trots allt.

West Ham drar sig ur jakten på Maguire

West Ham har länge beryktats vara Maguires nästa destination, men efter ett nekat bud på 30 miljoner pund för två veckor sedan och ovilja från Uniteds sida att betala lönunderskott för Maguire så har tongångarna snarare lutat åt att mittbacken inte är på väg någonstans. Vår före detta kapten sägs inte heller vara sugen på att spela för en klubb som inte konkurrerar om en Champions League-plats, samt att West Ham erbjöd Maguire en betydligt mindre lön.

Nu har ännu ett bud från Londonklubben nekats enligt The Times, och Fabrizio Romano säger nu att West Ham helt dragit sig ur från framtida förhandlingar.

United ute efter Højbjerg?

Som en blixt från en klar himmel har rykten att United ska vara ute efter Tottenhammittfältaren Pierre-Emile Højbjerg flutit upp till ytan. Det är The Telegraph som ger oss uppgifterna.

Sofyan Amrabat i Fiorentina har varit namnen på de flesta journalisters läppar som Uniteds nästa mittfältsvärvning, men förhandlingarna står för nuvarande stilla medan United försöker skrapa ihop pengar från spelarförsäljningar. Tottenham är sugna på att avlasta sin danska mittfältare, och ett bud på 30 miljoner pund från Atletico Madrid accepterades tidigare i sommar men spelare och klubb kunde inte komma överens.

Højbjerg och Ten Hag känner varandra sedan tidigare, dansken spelade nämligen i Bayern Munchens ungdomslag när Ten Hag var tränare.

Onana spelar åter för sitt hemland

Trots uppgifter att Onana inte alls var sugen på att göra en återkomst i det kamerunska landslaget så är målvakten trots allt med i sitt hemlands senaste trupputtagning.

Vår målvakt är uttagen tillsammans med sin kusin och målvaktskollega Fabrice Ondoa, och kommer att vara aktuell för spel mot Burundi den 12:e september i kvalet för de afrikanska mästerskapen. Det är oklart om det kommer ha någon påverkan på Onanas tillgänglighet i United, men en hemmamatch mot Brighton spelas bara 4 dagar efter den aktuella matchen. Om Kamerun lyckas kvala in sig till de afrikanska mästerskapen kan det innebära att Onana är otillgänglig januari och februari månad.

Onana hängde landslagsskorna på hyllan efter ett uppmärksammat bråk med tränare Rigobert Song under fjolårets VM, där de två var oense om Onanas spelstil.