Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Arsenal - Manchester United 3-1
Det finns en verktygslåda med mycket i, men ritningen verkar saknas

Manchester United var bokstavligen centimetrar från att få med sig poäng från London igår, men dagens teknik ville annat. 2-1 till United stod sig en kort stund. Vi skickades tillbaka till 1-1 och till slut var det hemmalaget som kunde slå in två spikar på stopptid. Förbannat surt. 

Gårdagens resultat är i sig inte så mycket att orda om. Att ett desorienterat United förlorar borta mot Arsenal är inget som gör någon förvånad. Personligen var jag dock aningen överraskad hur väl bortalaget stod upp matchen igenom. Jag hade i ärlighetens namn inte tappat hakan om det hade runnit iväg med ett par bollar. Arsenal är nämligen ett mycket bättre lag än United för stunden.

Kanske att Uniteds lag är starkare namnmässigt, men Londonlaget visade att man är betydligt mer samspelta och klara med hur man vill spela sin fotboll. United verkar fortfarande famla efter ett sätt. Du kan ha många fina och dugliga verktyg i lådan, men det går liksom inte att slå in en spik med skruvmejsel. Det går inte att bygga ett hus utan en ritning.

United har många fina och dyra verktyg, men det tycks inte finnas någon plan för hur de ska användas, eller vad man ska använda dem till. Nu blir det mest att man kör på och hoppas få träff lite då och då. Någon systematik och röd tråd är dessvärre svår att skönja.

Marcus Rashford blixtrade i alla fall till, och det var välbehövligt. Annars var det inte mycket framåt som imponerade. Anthony Martial kan sannolikt vinka adjö till sin centrala forwardsroll efter att Rasmus Højlund igår debuterade för United. Det vi fick se från dansken såg lovande ut, framför allt med den tyngd och rivighet han bidrog med. Det behövs en jobbig jävel längst fram, som kan underhålla motståndarnas backar. Højlund har definitivt det i sig. Om han dessutom vet var målet står är det ju så klart en stor stor bonus.

Rasmus Højlund gjorde sina första minuter för United igår och visade att det finns något att bygga vidare på. 

Ett annat inhopp som fick effekt var det Alejandro Garnacho stod för. Argentinaren erbjuder alltid fart och fläkt när han blir inbytt och kan då springa igenom trötta försvar. Igår var han en centimeter för snabb för att det skulle räckt till tre poäng. Så löjligt frustrerande, men samtidigt vet vi vad som gäller när VAR är inblandat. Och när det inte är det. Till exempel, hur Højlund inte får straff med sig i brottningsmatchen mot Arsenals Gabriel är helt ofattbart. Men, det är ingen idé att diskutera skiten.

Att prata om små marginaler är oftast ett tecken på förlorarmentalitet, men det går inte säga något annat om gårdagen. När ingenting gick med oss var det på något vis självklart att hemmalaget skulle få sista ordet.

Höjdpunkter

Höjdpunkter finns att se här.

Ten Hags presskonferens

  • Insatsen var bra men inte resultatet, menar Ten Hag. Han riktar även kritik mot vissa domslut, och sådana som uteblev. Bland annat när Højlund blev nerdragen. På Garnachos mål skyller han på vinkeln när VAR konsulterades och på Arsenals 2-1-mål att Evans borde haft frispark.
  • Sett till insatsen säger han att det finns rum för förbättring, men säger också att man var kompakta och sårade Arsenal med omställningar. Ten Hag säger också att man hanterade Arsenals presspel bra.
  • Lindelöf och Martinez utgick och United fick avsluta matchen med Evans och Maguire i mittlåset. Gällande svensken säger Ten Hag att han var sjuk och att Martinez hade problem med foten.
  • McTominay är sjuk och Sancho stannade hemma på grund av sina prestationer på träningarna.
  • Højlund hade ett bra inhopp. Han är svår att komma åt och som tidigare nämnt borde han fått en straff med sig.
  • Managern hyllar Wan-Bissaka och Dalot för deras insatser på ytterbacksplatserna.
  • På ämnet bortamatcher mot topplagen är det rätt uppenbart att det inte ser så bra ut.
  • Nöjd med värvningen av Amrabat. Ville få in en till mittfältare och där Amrabat spelar fanns egentligen bara Casemiro. Amrabat kan även spela bredvid eller framför Casemiro. Väldigt dynamisk mittfältare. På frågan om det var frustrerande att han inte anslöt tidigare svarar Ten Hag att man ibland måste vänta på rätt läge…

Andra reaktioner

Mer från matchen

Bitter förlust på Emirates avslutar veckan