Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
Eriksen låg bakom allt för Danmark

Landslagsfotbollen har tagit över och en del Unitedspelare har representerat sina landslag. Bland annat hittade Jonny Evans hittat nätet för sitt Nordirland och Christian Eriksen agerade framspelare tre gånger om i Danmarks seger mot San Marino. 

Eriksen klev fram i dansk seger

Danmark tog under kvällen emot San Marino på hemmaplan. Följaktligen kunde tre poäng och ett par mål från danskarna räknas in på förhand. Med Unitedögon var det två spelare som var av intresse – Rasmus Hojlund och Christian Eriksen.

Vem som glänste mest under kvällen rådde inga tvivel om. Eriksen stod nämligen för hattrick i framspelningar. Den första till Joakim Maehle, den andra till Jonas Wind, och den tredje till Yussuf Poulsen.

Hojlund, då? Han inledde på bänken men byttes in efter en timme. Några mål hann Uniteds nyförvärv dock inte med.

Vad sägs om den här läckerbiten från Eriksen?

Evans mål räckte inte för Nordirland

Ytterligare ett nyförvärv som var i farten ikväll var Jonny Evans. Den 35-årige mittbacken, med ett tidigare förflutet i United, spelade från start när Nordirland tog emot Slovenien på bortaplan i EM-kvalet (samma grupp som Danmark).

Evans skulle också få nätkänning och ge Nordirland kontakt med sitt reduceringsmål till 3-2. Det hjälpte emellertid inte, då slovenerna bara minuter senare gjorde 4-2.

Seger för Hannibal

Unitedmittfältaren spelade från start för sitt Tunisien när man spelade kval till de afrikanska mästerskapen mot Botswana ikväll. 71 minuter blev det för Hannibal i matchen som Tunisien vann med 2-0.

Hansen nätade i debuten

Isak Hansen-Aarøen stod för en fin debut i det norska U21-landslaget. Den 19-årige mittfältaren gjorde ett mål i Norges 7-0-kross mot San Marino.

Unitedtalangen spelade hela matchen och gjorde det tredje målet i matchen.

Segern innebar därmed en kanonstart för Norge i EM-kvalet.

Förlust för Jackson

Louis Jackson och hans skotska U19-landslag var numret för litet när man tog emot Belgien i en träningslandskamp. Resultatet skrevs till 3-0 och den unge mittbacken spelade hela matchen för Skottland.

McAllisters England föll

Någon seger blev det inte heller för Uniteds ungdomsspelare Finley McAllister och hans England (U18). I en träningsturnering i Frankrike mötte man också värdlandet men fick se sig besegrade med 2-0. Mittfältaren spelade dock bara första halvlek.

Chans till revansch på sig själva finns på lördag när man möter Portugal.

Lacey på hugget för England

Både Shea Lacey och Jayce Fitzgerald fanns med från start när England mötte Portugal i en träningsturnering nere i Spanien. Det blev dock förlust med 3-2, men för Laceys del noterar vi framspelningar till Englands båda mål.