Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Bayern München - Manchester United
Bara möjligheter på Allianz Arena

Det är många som dömer ut Manchester United på förhand när de åker till Tyskland för att möta Bayern München i morgon kväll. Flera egna fans raljerar om insatserna i senaste matchen och någon uttryckte någonstans att det blir 8-0 till hemmalaget och att Ten Hag får gå. Jag tror inte det behöver bli så illa även om det är en tuff uppgift. I själva verket finns det bara möjligheter på Allianz arena denna onsdag.  

Det har såklart börjat knackigt i ligan för United även detta år. Insatsen mot Arsenal var trots allt helt ok men mot Brighton såg det inte bra ut. Det spelar mindre roll att Rashford kunde stänkt dit ett par på egen hand, som lag såg det illavarslande ut. Som Christian Eriksen betonade efter matchen senast är dock samtliga matcher olika och nya förutsättningar råder.

Denna gång måste United ta tillvara på de möjligheter som bjuds och de fördelar som finns med att vara underdog.

Manchester United

Skadorna på flera nyckelspelare fortsätter tyvärr. Den senaste i raden av icke-tillgängliga spelare är Aron Wan-Bissaka som fick känning efter matchen mot Brighton. Undertecknad har satt stora förhoppningar till nyförvärvet Sofyan Amrabat framöver men eftersom marockanen rapporteras träna på egen hand ännu lär han inte vara aktuell för spel. Däremot är tydligen Varane och Mount i träning under dagen och skulle kunna vara aktuella för spel.  Låt oss hoppas det. Ten Hag hintade i alla fall om någon under fredagens presskonferens. Både Mount och Varane har såklart mycket viktig erfarenhet från Champions Leauge.

Vad talar då för Manchester United mot denna tyska koloss med de spelare som är tillgängliga? Kanske inte så mycket men just därför kan vi bli positivt överraskade. Vi behöver ta hand om de omställningar och möjligheter som bjuds.

I backlinjen lär vi få se Lindelöf och Martínez bilda mittlås igen om nu inte Varane är tillbaka. Båda behöver upp en nivå då de inte sett lika stabila ut som i slutet på förra säsongen. Till höger Dalot och till vänster pigge Regulion.

Vad ska då Ten Hag göra med ett mittfält som inte verkar fungera. På förhand är det svårt att tro att det blir några stora förändringar. Blir det möjligen samma mönstring som senast med McTominay från start? En del talar för det. Om Mount kommer till spel lär nog McTominay ändå få flytta på sig. Jag hoppas på det i den spekulativa elvan nedan.

Om Mount inte skulle komma till spel skulle jag föredra Fernandes i sin normala med unge Pellistri  till höger från start. Det är   visserligen ett mycket tufft motstånd och Champions Leauge, men tänk vilken chans för den unge uruguayanen. Kan Hannibal få lite speltid igen så är även det friskt och fräscht.

Känner vi Ten Hag rätt är det mer troligt att bygga på erfarenhet vilket innebär att Eriksen och Casemiro bildar duo med en trio framför sig bestående av Mount (om frisk) eller Garnacho, Rashford och Fernandes. Framåt måste vi få se Højlund. Martial spelar väl ändå inte från start?

Möjlig startelva:

Bayern München

Harry Kane var nära att sätta sitt 300:e klubblagsmål i mötet med Bayern Leverkusen tillika sitt andra mål i matchen men fick se det bortdömt. Han gjorde dock ändå ett och har nu lyckats näta i samtliga fyra matcher för sin nya klubb. Jobbigt för motståndarna. Bayern München ligger för närvarande tvåa efter Leverkusen på 10 poäng efter fyra matcher.

Statistiken talar kraftigt för det tyska hemmalaget. Bayern München har 13 raka segrar hemma i Champions Leauge och har inte förlorat på 34 matcher i gruppspelet. Svårast tänkbara uppgift alltså. De har också fin statistik på Manchester United överlag och har inte förlorat mot oss hemma på de fem senaste mötena. Den skrockfulle kan möjligen dra nytta av att nye tränaren Tomas Tuchel har dålig statistik mot United, då han inte lyckats vinna på fyra försök med sina lag på hemmaplan.

Förra säsongen fick Bayern se sig besegrade av City i kvartsfinalen. Efter att ha spelat 1-1 hemma på Allanz arena fick de klart stryk i Manchester.

De tyska jättarna har flera spelare utöver Harry Kane att se upp med. Unge stjärnskottet Jamal Musiala är förstås ett stort hot om han kommer till spel, Gnabry och Sane är andra offensiva hot men nu tycks också Kingsley Coman vara tillgänglig. Vi minns Coman avgöra Champions Leagaue mot PSG säsongen 2019/2020. Möjligen är han mest aktuell för ett inhopp. Viss tveksamhet finns också på Josuha Kimmich och Raphael Guerreiro.

Vi kan förstås nämna många fler namnkunniga spelare hos tyskarna med Tomas Müller som joker och erfaren CL-räv.

Möjlig startelva:

Historik

De båda storlagen har möts 11 gånger och United har gått segrande i endast två av dessa, båda på hemmaplan. I Champions League 2013/2014 slog Bayern ut United i kvartsfinal efter att ha vunnit andra rundan med 3-1 hemma. Den gången fanns Robben och Müller bland målskyttarna, Patrick Evra gjorde Uniteds mål. Hemma på Old Trafford blev det 1-1 där målen gjordes av Vidic och Schweinsteiger (då i Bayern).

Visste ni att…

 • I Uniteds CL-vinst med 3-2 2010 gjorde portugisen Nani två mål
 • Bastian Schweinsteiger, som senare gjorde två säsonger i Manchester United. spelade 500 matcher för Bayern, gjorde 68 mål och vann 16 stora titlar, varav åtta i Bundesliga och en i Champions League.
 • I den klassiska finalen mellan lagen 1999 fanns svenske Jesper Blomkvist med i 67 minuter då han utgick till förmån för Teddy Sheringham som satte kvitteringen på övertid.

Matchinformation

Bayern München
Manchester United
Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 1:6
Tid: Onsdagen den 20 september 2023, 21.00
Plats: Fussball Arena München, München
Domare: Glenn Nyberg (Sverige)
Teve: TV4 Play/Telia

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Wan-Bissaka (hamstring, mitten november)
 • Mount (skadad, mitten/slutet september)
 • Varane (skadad, mitten/slutet september)
 • Sancho (internavstängning)
 • Antony (tjänstledig)
 • Van de Beek (inte registrerad)
 • Malacia (skadad, inget datum)
 • Shaw (muskel, inget datum)
 • Mainoo (fotled, mitten oktober)
 • Heaton (skadad, inget datum)
 • Amad (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Amrabat (skadad)
FORM
O6/8Ath BilbaoNTR1-1
V14/8WolvesHPL1-0
F19/8TottenhamBPL0-2
V26/8NottinghamHPL3-2
F3/9ArsenalBPL1-3
F16/9BrightonHPL1-3

Bayern München

Skador och avstängningar:

 • Neuer (benbrott, inget datum)
Tveksamma:

 • Guerreiro (matchform)
 • Coman (matchform)
FORM
V7/8MonacoNTR4-2
F12/8RB LeipzigHsupercupen0-3
V18/8Werder BremenBligan4-0
V27/8AugsburgHligan3-1
V2/9Bourssia MBligan2-1
O15/9B LeverkusenHligan2-2

United mot FC Bayern

Totalt:112-5-413-16
Borta:50-2-36-10
Champions League:112-5-413-16
SENASTE MÖTENA
F2010-03-30BCL1-2
V2010-04-07HCL3-2
O2014-04-01HCL1-1
F2014-04-09BCL1-3
SENASTE BORTAMATCHER
F2001-04-18BCL1-2
O2001-11-20BCL1-1
F2010-03-30BCL1-2
F2014-04-09BCL1-3