Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
”Det är alltid ett bekymmer när vi inte springer” / De Gea överväger att lägga av / Landskamper

Nu laddar vi förstås igång inför kvällens match mot Burnley men det finns alltid tid för ett Unitedsvep. Vi tar med det som sades under den andra delen av Ten Hags presskonferens samt rapporterar om att David De Gea överväger att lägga av med fotbollen.

Andra delen av Ten Hags presskonferens

Sent igår kväll så fick vi tillgång till den andra delen av Erik ten Hags presskonferens inför kvällens möte med Burnley. Läs vad huvudtränaren hade att säga nedan.

Om Mount till höger

Detta har diskuterats tidigare, men vi har alternativ till höger för att fylla rollen och vi får se hur vi gör det. Som jag säger, vi har alternativen men de måste också vara tillgängliga.

Om löpviljan

Det är alltid ett bekymmer när vi inte springer, men jag tror inte att det var fallet mot Bayern. Mot Spurs så vi sprang inte nog mycket och vi hade en match senast där vi gjorde samma sak, vi sprang inte. Men jag tror att mot Bayern gjorde vi vårt bästa för fysiska resultat, jag tror dock att vi inte alltid sprang i rätt ögonblick.

Om målinsläppen efter avspark

Inte orolig, men vi är medvetna om det. Man kan förstås inte blunda för sådant här.

Om övergångsspelet

När man också gör analysen av målen mot oss så tycker jag att vi är ganska bra i försvarsövergången. Men när motståndet startar en organiserad situation var vi inte alltid så bra.

Om försvarsspelet och mentaliteten

Vi har visat att vi kan göra det. Förra året hade vi till exempel flest hållna nollor i Premier League på grund av laget, eftersom vi försvarade oss väldigt bra som lag. Så vi måste återgå till den standarden. Och visst, jag pressar laget, det kräver jag av laget från säsongsstarten. Men människor är inte robotar. Jag försöker ta reda på varför spelarna inte lyckas och jag försöker ge lösningarna och jag försöker också motivera spelarna att göra jobbet.

Om sätten att lösa problem

Som huvudtränare har du många verktyg och jag ser till att jag använder dem. Jag skulle inte säga alla eftersom det finns många sätt att göra det på. Du måste vara kreativ. Du måste vara uppfinningsrik och innovativ, men du kan vara säker på jag använder många.

Man gör det i grupper, man gör det i teamet, man gör det med individer, man gör det över video, man gör det i personliga samtal. Så många, många verktyg du har och du måste coacha ditt lag och få dem i rätt riktning.

Om Sancho

Han tränar inte med laget

De Gea överväger att lägga av

Förra säsongen var David De Geas sista som målvakt i Manchester United efter mer än tio år i klubben. The Guardian rapporterar nu att spanjoren överväger att avsluta sin fotbollskarriär, detta ifall ingen stor klubb skulle erbjuda honom ett kontrakt. De Gea har funnits tillgänglig som fri agent hela sommaren och har tackat nej till flera bud från Saudiarabien.

Det blev inget drömavsked för De Gea efter att kontraktsförhandlingarna med United avtagit i juli. Det blev inget avsked med supportrarna, något som sägs gjort målvakten mycket besviken. Pengar sägs inte vara en stor faktor i detta stadie av spelarens karriär utan De Gea vill fortfarande slåss om trofeer i en notabel klubb. Vi får helt enkelt se om 32-åringen hittar en ny klubbadress eller om David De Gea gjort sitt på fotbollsplanen.

Landskamper för damerna

Det var en hel del spelare ur damlaget som spelade fotboll för sina länder under fredagkvällen.

Mary Earps, Katie Zelem & Ella Toone

Mary Earps och Katie Zelem startade för England när The Lionesses påbörjade sin Nations League resa mot grannarna Skottland. Ella Toone fick göra ett inhopp i den andra halvleken, i en match som England vann med 2-1.

Även Maya Le Tissier fanns med på den engelska bänken med det blev ingen speltid för mittbacken.

En som inte fick spela denna matchen var Emma Watson, som drog på sig en skadekänning under den sista träningssessionen och därför missade matchen.

Lucia Garcia

Lucia Garcia startade när Spanien slog Sverige med 2-3 på Gamla Ullevi. Det blev dock inga mål för Garcia, som drog på sig ett gult kort i matchen samt blev utbytt i den andra halvan.

Gemma Evans & Hayley Ladd

Wales gick in i matchen mot Island med ett Unitedfärgat mittbackspar i form av Gemma Evans och Hayley Ladd. Det blev dock ingen hållen nolla för Unitedduon när Island stod som vinnare med 1-0.

Safia Middleton-Patel fanns med på den walesiska bänken.

Lisa Naalsund

Lisa Naalsund blev inbytt för sitt Norge med en kvart kvar att spela mot Österrike, precis efter att Österrike hittat en kvittering. Matchen slutade 1-1.

Ungdomsresultat

Vi har matchresultat från både U21 och U18 lagen att redovisa.

U21

Det blev inga poäng för Manchester United U21 i PL2 matchen mot Arsenal. Matchen slutade 2-4 till Londongänget på Carrington, med Mateo Meija och Omari Fonson som målskyttar för hemmalaget. Se Unitedmålen nedan.

U18

Det blev en dramatisk avslutning på U18 matchen mellan Sunderland och Manchester United då Finley McAllister avgjorde i den 95:e matchminuten efter ett misstag i backlinjen. Matchen slutade 2-3 till United efter segermålet. Se McAllisters kasse nedan.