Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Crystal Palace
Seger känns givet i returmötet

Palace hemma? Det känns bekant. Ja, United fick faktiskt samma motståndare i två raka matcher. På hemmaplan i båda dessutom. Och känslan är väldigt god på förhand.

Manchester United

Känslan är väl inte en annan än att United är storfavoriten denna gång? Det må ha varit ett roterat Palace som var på besök senast, men det var även en del rotationer för Uniteds del.

Om Uniteds spel klickar imorgon så väl som det gjorde förra matchen ser chanserna väldigt bra ut. Det var förmodligen den bästa matchen på hela säsongen, och resultat speglar nog snarare Uniteds insats än att Palace spel var bristfälligt. Amrabat fick spela från start och visade massorna vilken karaktär laget har saknat. En de facto debut som lovar mer. Även Mount visade vad han faktiskt kan bidra med. Skadelistan börjar kortas ner tack och lov, och med Varane och Mount tillbaka känns laget mycket mer intakt. Men tyvärr fick vi se ytterligare ett namn ta deras plats, då Martínez fick göra skadereserven sällskap. Vi fick även reda på idag att Antony är tillbaka i truppen, men chanserna att han får spela redan imorgon får ses som mikroskopiskt små.

Startelvan blir förmodligen något starkare denna gång. Efter att Rashford och Bruno fick njuta av en vilodag sist får de nog istället spela från start imorgon. Det kommer bli intressant att se om Ten Hag fortsätter på insatt spår med Amrabat på vänsterbacken. Möjligheten finns med tanke på att Reguilon är borta med en mindre skada och alternativen är försvinnande få. Malacia är inte heller aktuell. I det fallet blir det säkerligen samma konstellation som förra matchen, med Mount och Casemiro på innermittfältet och Amrabat till vänster. Även Højlund fick unna sig lite vila och fick bara hoppa in i cupen, och även om Martial fick skriva in sig i målprotokollet senast tror jag att Højlund går före i uttagningen.

Möjlig startelva:

Crystal Palace

Cupdrömmen (om det ens fanns en sådan) avslutades tidigt för Palaces del, men nu kan de istället fokusera helhjärtat på ligaspelet. Flera viktiga pjäser fick vila sist; bland annat mittback Joachim Andersen, hans kollega Marc Guehi som är nyligen tillbaka från skada, högerback Joel Ward och vänsterytter Eberechi Eze (som hoppade in sist och bar Palaces offensiv på sina axlar). Gissningsvis satsar Palace lite mer denna gång och slänger in sina trumfkort från matchminut ett.

Att Édouard fortsatt är skadad är förstås tråkigt för honom, men desto bättre för Uniteds chanser. Fransmannen har nämligen varit stekhet i säsongsinledningen, med fyra mål på fem ligamatcher. Istället får Palace förmodligen som sist ställa upp med ett ihopsnickrat anfallspar av Mateta och Schlupp, som inte riktigt är lika potent.

Jag skrev i artikeln inför den föregående matchen att Palaces mittfält skulle bli en svår nöt att knäcka. Å ena sidan fick United istället för Hughes hantera Riedewald, som nästan aldrig får spela förmodligen för att han inte riktigt håller måttet, så uppgiften kanske blev lättare än vad det var tänkt. Men även när Hughes hoppade in i andra gick det minst lika bra. Duetten av Doucouré och Hughes som jag befarade inför förra matchen fick aldrig spela ihop, men efter förra matchen är jag faktiskt inte särskilt orolig även om de gör det imorgon. Just mittfältet kändes till och med som den delen av plan där United hade som mest övertag sist.

Möjlig startelva:

Historik

United bättrade på sitt goda facit mot Crystal Palace genom vinsten senast. I ligan har vi enbart förlorat 3 av 28 möten, och vunnit 19.

Visste ni att…

 • Det här är enbart elfte gången sedan 2000 som United har mött samma motståndare i två raka matcher?
 • Crystal Palace har bara slutat på övre halvan av ligatabellen en gång? Då blev de dessutom trea.

Matchinformation

Manchester United
Crystal Palace
Turnering: Premier League, omgång 7
Tid: Lördagen den 30 september 2023, 16.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Chris Kavanagh
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Mainoo (fotled, inget datum)
 • Wan-Bissaka (hamstring, mitten november)
 • Sancho (internavstängning)
 • Martínez (skadad, inget datum)
 • Reguilón (skadad, inget datum)
 • Malacia (skadad, inget datum)
 • Shaw (muskel, inget datum)
 • Amad (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Eriksen (sjuk, liten chans)
 • McTominay (sjuk, liten chans)
FORM
V26/8NottinghamHPL3-2
F3/9ArsenalBPL1-3
F16/9BrightonHPL1-3
F20/9FC BayernBCL3-4
V23/9BurnleyBPL1-0
V26/9C PalaceHLC3-0

Crystal Palace

Skador och avstängningar:

 • Olise (hamstring, oktober)
 • França (rygg, oktober)
 • Lerma (hamstring, oktober)
 • Tomkins (vad, oktober)
 • Ferguson (lår, november)
 • Édouard (lår, oktober)
 • Henderson (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Ahamada (fot)
 • Riedewald (matchform)
FORM
O26/8BrentfordBPL1-1
V29/8PlymouthBLC4-2
V3/9WolvesHPL3-2
F16/9Aston VillaBPL1-3
O23/9FulhamHPL0-0
F26/9Man UnitedBLC0-3

United mot C Palace

Totalt:6441-13-10115-56
Hemma:3224-3-562-20
Premier League:2819-6-348-16
SENASTE MÖTENA
F2022-05-22BPL0-1
O2023-01-18BPL1-1
V2023-02-04HPL2-1
V2023-09-26HLC3-0
SENASTE HEMMAMATCHER
F2020-09-19HPL1-3
V2021-12-05HPL1-0
V2023-02-04HPL2-1
V2023-09-26HLC3-0