Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag backas fullt ut / Supportrar på fel plats / Nya matchdatum

I dagens Unitedsvep så berättar vi om The Guardians rapporter om att Ten Hag sitter lugnt i tränarstolen trots resultaten. Vi rapporterar även om Galatasaray supportrarna som hamnade på fel sektioner under veckans CL-match. I övrigt så rapporterar vi om ett par nya matchdatum för damerna.

Ten Hag backas fullt ut

Trots den horribla säsongsinledningen så har Erik ten Hag full support från klubbens ledning, ett stöd som i nuläget ses som väldigt stabilt. Klubbledningen ser fortfarande Ten Hag som rätt tränare för att leda Uniteds projekt, detta enligt The Guardian.

Under säsongens tidiga skede så har Erik ten Hag fått utstå en riktig skadekris, med upp till 16 spelare ur A-lags truppen borta vid ett tillfälle. Detta har lett till en förståelse för de dåliga resultaten på fotbollsplanen. Det kanske bästa exemplet på skadeproblemen hittas på vänsterbackspositionen där Luke Shaw, Tyrell Malacia och panik-lånet Sergio Reguilon alla drar med skada. Ten Hag har därför behövt spela nyförvärvet Sofyan Amrabat ur position som vänsterback.

Supportrar på fel plats

Veckans Champions League match mot Galatasaray såg tusentals bortasupportrar lyckas tillgå matchbiljetter till hemmasektionerna på Old Trafford, något som klubben nu investigerar. Efter matchens slutsignal så sågs en stor mängd Galatasaray supportrar ta sig från Sir Alex Ferguson Stand samt Sir Bobby Charlton Stand mot bortasektionen för att fira vinsten med resten att de turkiska fansen.

Detta bryter mot UEFAs regler angående hur bortasupportrar endast får vistas i en segregerad zon under matcher. Manchester United har såklart riktlinjer för att följa dessa regler, bland annat så såldes inga hemmabiljetter till turkiska adresser till veckans match. Klubben tror att spridning och försäljning via officiella kanaler till brittiska Galatasaray-fans var orsaken till problemet.

En annan teori från klubben är att biljetter sålts av säsongkortsinnehavare till Galatasaray supportrar, det finns dock en annan teori från Uniteds supportrar till vad som har lett till publikproblemet som ni kan se nedan.

Nya matchdatum för damerna

Två WSL matcher i november har fått nya matchdatum då matcherna ska TV-sändas. Matchen mot Brighton kommer att spelas den 5:e november klockan 19:45 medans Manchesterderbyt på hemmaplan kommer att hållas den 19:e november klockan 17:30.

Lindelöf uttagen

Victor Lindelöf är i vanlig ordning inkluderad i Sveriges landslagstrupp inför matcher mot Moldavien och Belgien.

Engelska uttagningar

Två Unitedspelare hittas i Englands landslagstrupp för nästa veckas landslagsuppehåll. Harry Maguire har ännu en gång på något sätt lyckats behålla sin plats i truppen, han följs av Marcus Rashford som finns med på forwardslistan.

Forson nominerad

Efter fina prestationer så har Omari Forson nominerats till månadens spelare i PL2 för september månad.

Nominerade mål

Två fullträffar från Unitedspelare har nominerats till månadens mål i Premier League. Målen i fråga handlar om Hannibal Mejbris reducering mot Brighton samt Bruno Fernandes volleyträff mot Burnley.