Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Landslagskollen
Nya skott från skotska Scott att vänta

Manchester Uniteds spelare har fått fritt från klubblagsfotboll i nästan två veckor. Inte för att klubben har bestämt det utan för att Fifa har bestämt att det ska spelas landskamper. I fredags var det förmodligen så att spelarna välkomnade det stundande miljöombytet. Men efter den Scott McTominay-regisserade vändningen skulle laget säkerligen ha föredragit en ny match direkt.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag.

A-landslag

Argentina (Garnacho)

Argentina inledde det sydamerikanska VM-kvalet med två vinster och förutsättningarna är goda för att två nya nu, då Paraguay hemma och Peru borta är matcher Argentina förväntas vinna.

Alejandro Garnacho är Uniteds representant i truppen och han kan tänkas få ett eller ett par inhopp.

Brasilien (Casemiro)

Landslagskapten Casemiro är nu ensam Unitedspelare i den brasilianska truppen. Venezuela hemma och Uruguay borta är uppgifterna den här gången. Matchen mot Uruguay blir kanske tuff men det spelar egentligen ingen roll, det är nästan omöjligt för Brasilien att missa VM.

Danmark (Eriksen, Hojlund)

Christian Eriksen och Rasmus Hojlund har siktet inställt på EM. Den här gången inleder de med revanschmöte mot Kazakstan på hemmaplan. I bortamatchen gick det programenligt i 72 minuter, då Hojlund hade stänkt in två bollar. Men sedan gjorde Kazakstan tre mål och det blev en chockförlust för Danmark. Går det mer programenligt nu blir det danska utgångsläget väldigt bra. Inte bara kommer Kazakstan i all väsentlighet avskrivas från kampen om de två EM-platserna. Dessutom möts Slovenien och Finland, de övriga utmanarna i gruppen, vilket garanterar att åtminstone ett av lagen tappar poäng.

Danmark har sedan en promenadseger borta mot San Marino.

England (Maguire, Rashford)

United har bara två representanter i den engelska truppen, i form av Harry Maguire och Marcus Rashford. De ska spela en träningsmatch mot Australien och sedan väntar EM-kval hemma mot Italien. EM-biljetten är i praktiken redan säkrad för England men det ska förstås lösas i teorin också.

Kamerun (Onana)

Kamerun har fattat det tveksamma beslutet att resa till Moskva för en träningsmatch mot Ryssland. Därefter drar de till Lens för att spela match mot Senegal.

André Onana är förstås med i truppen.

Marocko (Amrabat)

Sofyan Amrabat ska representera Marocko i träningsmatcher mot Elfenbenskusten och Liberia.

Nordirland (Evans)

Nordirland ska göra slut med en förlustsvit på fem matcher. De gör det med en förmodad promenadseger hemma mot San Marino. De har därefter hemmamatch mot Slovenien och där lägger vi favoritskapet på gästerna, som till skillnad från Nordirland fortfarande drömmer om en EM-biljett.

Portugal (Dalot, Fernandes)

EM blir det garanterat för Portugal. Det stod i praktiken klart redan i september, då de lyckades besegra främsta utmanaren Luxemburg. Det satt hårt åt men när Bruno Fernandes satte 8-0 kunde portugiserna andas ut i en match de till slut vann med 9-0.

Fernandes är förstås med i truppen nu också. Det är även Diogo Dalot.

De har hemmamatch mot grupptvåan Slovakien och sedan Bosnien-Hercegovina på bortaplan. Seger mot Slovakien säkrar EM-biljetten. Misslyckas Portugal mot Slovakien har de åtskilliga räddningsplankor, både i form av egna matcher och dessutom kan det förmodas att Luxemburg återgår till att vara Luxemburg och inte ett lag som på allvar slåss om en EM-biljett.

Skottland (McTominay)

Skottland med skyttekung Scott McTominay i spetsen stormar mot EM. Nu väntar dock Spanien på bortaplan och då skriver vi in en förlust i protokollet. För inte ska väl skottarna kunna rå på Spanien två gånger i samma kval?

Skottland säkrar en EM-biljett vid seger mot Spanien. (Eventuellt räcker det med en poäng för skottarna, men det blev för jobbigt att räkna, så jag gav upp.) Misslyckas det så säkras EM-platsen i oktober om Norge tappar poäng mot Cypern eller Spanien.

Annars får skottarna vänta tills i november, för de har bara en EM-kvalmatch den här gången. Deras andra match under uppehållet är en träningsmatch mot Frankrike.

Sverige (Lindelöf)

Victor Lindelöf klev av med skadekänning mot Brentford men det lär inte hindra honom från att ansluta till den svenska landslagssamlingen. Rimligen står han ändå över träningsmatchen mot Moldavien.

Därefter kliver han in i startelvan när Sverige möter Belgien på bortaplan, i en match som mest troligt förvandlar Sveriges EM-chans från försvinnande liten till icke-existerande.

Tunisien (Hannibal)

Hannibal reser med Tunisien till Asien för träningsmatcher mot Sydkorea och Japan.

Turkiet (Bayindir)

Altay Bayindir kommer att värma den turkiska bänken i EM-kval mot Kroatien borta och Lettland hemma. Turkiet har mycket goda chanser att gå till EM.

Uruguay (Pellistri)

Uruguay ska spela VM-kval mot Colombia (borta) och Brasilien (hemma). Facundo Pellistri är förstås uttagen. Med minst sex VM-platser för Sydamerika torde kvalet den här gången vara en formalitet för Uruguay.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de a-lagsspelare som inte är landslagsuttagna den här gången (a-lagsspelare som ska representera ungdomslandslag noteras nedan).

Raphaël Varane har slutat i landslaget.

Lisandro Martínez är skadad.

Mason Mount är inte uttagen.

Anthony Martial är inte uttagen.

Tyrell Malacia är skadad.

Sergio Reguilón är inte uttagen.

Amad är skadad.

Antony är inte aktuell för landslaget då hans rättsprocess fortlöper.

Tom Heaton är inte uttagen.

Luke Shaw är skadad.

Jadon Sancho är inte uttagen.

Aaron Wan-Bissaka är inte uttagen.

Kobbie Mainoo är skadad. Han har sedan tidigare meriter från U19-landslaget.

Donny van de Beek är inte uttagen.

Brandon Williams är inte uttagen.

Ungdomslandslag

England U20 (Forson, Gore)

Rumänien borta och Portugal hemma står på programmet när Englands U20 går in i U20 Elite League. Manchester United representeras av Omari Forson och Dan Gore.

England U18 (Harrison, McAllister)

Englands U18 drar till Spanien för en träningsturnering där värdlandet Spanien inte ställer upp. Istället väntar matcher mot Belgien, Marocko och Sydkorea. United representeras av Elyh Harrison och Finley McAllister.

England U17 (Amass, Fitzgerald, Lacey)

Englands U17 ska spela två matcher mot Norge. United har tre spelare i truppen: Harry Amass, Jayce Fitzgerald och Shea Lacey.

Norge U21 (Hansen-Aaroen)

Isak Hansen-Aaroen har inte spelat alls för Manchester United efter landslagsuppehållet i september. Vi förmodar att det beror på skada. Detta till trots är han uttagen till det norska U21-landslaget. Och till skillnad från flera lagkamrater så har han inte anmält forfall.

Träningsmatch mot Österrike och EM-kval mot Italien står på programmet. Norge inledde kvalet med två 7-0-vinster och torde ha goda chanser mot Italien.

Polen U21 (Oyedele)

Maxi Oyedele fick två korta inhopp när Polens U21 inledde EM-kvalet med två vinster. Nu har de träningsmatch mot Slovakien och sedan EM-kval mot Estland.

Skottland U19 (Jackson, Kingdon och eventuellt Sharpe)

Skottlands U19 reser till Spanien för att möta… ja, inte Spanien, förstås, men väl Irland och Portugal. Vi är säkra på att Louis Jackson och Jack Kingdon är med i truppen. Eventuellt är även Malachi Sharpe med. Hans namn var med när Skottland presenterade truppen på Twitter (inget annat namn erkänns) men på förbundets hemsida saknas hans namn.

Spanien U21 (Fernández)

Álvaro Fernández fick spela mot Malta men inte mot Skottland när Spaniens U21 inledde EM-kvalet. Nu väntar Kazakstan på bortaplan. Till Kazakstan är det för långt att resa bara för en match, resonerar det spanska förbundet och slängde in en träningsmatch mot Uzbekistans U23 när de ändå är i trakten.

Tjeckien U21 (Vítek)

Radek Vítek är för första gången uppkallad till Tjeckiens U21. Vi gissar att han inte får någon speltid i EM-kval mot Wales och Danmark.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Mateo Mejía har meriter från Colombias U20. Har nu blivit för gammal för U20-landslaget och Colombia tycks inte ha något äldre ungdomslandslag.

Will Fish har meriter från Englands U19. Har nu blivit U21-spelare men har ännu inte fått chansen där.

Shola Shoretire har meriter från Englands U19. Har nu blivit U20-spelare men har ännu inte fått chansen där.

Sam Mather har meriter från Englands U19. Har nu blivit U20-spelare men har ännu inte fått chansen där.

Tyler Fredricson har meriter från Englands U18. Har nu blivit U19-spelare. Är skadad.

Habeeb Ogunneye har meriter från Englands U17. Har nu blivit U19-spelare men har ännu inte debuterat där.

Adam Berry har meriter från Englands U17. Har nu blivit U18-spelare men har ännu inte fått chansen där. Är skadad.

Ethan Wheatley har meriter från Englands U17. Har nu blivit U18-spelare men har ännu inte fått chansen där.

James Scanlon har meriter från Gibraltars U17. Har nu blivit U18-spelare. Gibraltar verkar inte ha något U18-landslag och han har ännu inte fått chansen i U19-landslaget.

Jack Moorhouse spelade för Irlands U19 redan förra säsongen, då han var U18-spelare. Nu förefaller han emellertid vara skadad.

Dermot Mee har meriter från Nordirlands U21. Han blev inte uttagen den här gången.

Gabriele Biancheri har meriter från Wales U17. Har nu blivit U18-spelare. Vi hittar ingen information om något walesiskt U18-landslag och han blev inte uttagen till U19-landslaget.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Onsdag 11 oktober:

 • 15.00: England U18 – Belgien U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Harrison, McAllister]
 • 16.00: Irland U19 – Skottland U19 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Jackson, Kingdon och eventuellt Sharpe]
 • England U17 – Norge U17 (träningsmatch) [Amass, Fitzgerald, Lacey]

Torsdag 12 oktober:

 • 18.00: Ryssland – Kamerun (träningsmatch) [Onana]
 • 18.00: Slovakien U21 – Polen U21 (träningsmatch) [Oyedele]
 • 18.00: Rumänien U20 – England U20 (U20 Elite League) [Forson, Gore]
 • 19.00: Sverige – Moldavien (träningsmatch) [Lindelöf]
 • 20.30: Österrike U21 – Norge U21 (träningsmatch) [Hansen-Aaroen]
 • 20.45: Spanien – Skottland (EM-kval) [McTominay]
 • 20.45: Kroatien – Turkiet (EM-kval) [Bayindir]
 • 22.30: Colombia – Uruguay (VM-kval) [Pellistri]

Fredag 13 oktober:

 • 01.00: Argentina – Paraguay (VM-kval) [Garnacho]
 • 02.30: Brasilien – Venezuela (VM-kval) [Casemiro]
 • 13.00: Sydkorea – Tunisien (träningsmatch) [Hannibal]
 • 18.00: Tjeckien U21 – Wales U21 (EM-kval) [Vítek]
 • 20.45: England – Australien (träningsmatch) [Maguire, Rashford]
 • 20.45: Portugal – Slovakien (EM-kval) [Dalot, Fernandes]
 • England U17 – Norge U17 (träningsmatch) [Amass, Fitzgerald, Lacey]
 • Uzbekistan U23 – Spanien U21 (träningsmatch) [Fernández]

Lördag 14 oktober:

 • 14.30: England U18 – Marocko U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Harrison, McAllister]
 • 15.00: Nordirland – San Marino (EM-kval) [Evans]
 • 19.00: Elfenbenskusten – Marocko (träningsmatch) [Amrabat]
 • 20.45: Danmark – Kazakstan (EM-kval) [Eriksen, Hojlund]

Söndag 15 oktober:

 • 12.00: Skottland U19 – Portugal U19 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Jackson, Kingdon och eventuellt Sharpe]
 • 20.45: Turkiet – Lettland (EM-kval) [Bayindir]

Måndag 16 oktober:

 • 20.30: Kamerun – Senegal (träningsmatch, spelas i Lens) [Onana]
 • 20.45: Bosnien-Hercegovina – Portugal (EM-kval) [Dalot, Fernandes]
 • 20.45: Belgien – Sverige (EM-kval) [Lindelöf]

Tisdag 17 oktober:

 • 12.10: Japan – Tunisien (träningsmatch) [Hannibal]
 • 15.30: Kazakstan U21 – Spanien U21 (EM-kval) [Fernández]
 • 17.30: England U18 – Sydkorea U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Harrison, McAllister]
 • 17.45: Italien U21 – Norge U21 (EM-kval) [Hansen-Aaroen]
 • 18.00: Polen U21 – Estland U21 (EM-kval) [Oyedele]
 • 18.00: Tjeckien U21 – Danmark U21 (EM-kval) [Vítek]
 • 20.00: England U20 – Portugal U20 (U20 Elite League) [Forson, Gore]
 • 20.45: San Marino – Danmark (EM-kval) [Eriksen, Hojlund]
 • 20.45: England – Italien (EM-kval) [Maguire, Rashford]
 • 20.45: Nordirland – Slovenien (EM-kval) [Evans]
 • 21.00: Marocko – Liberia (träningsmatch) [Amrabat]
 • 21.00: Frankrike – Skottland (träningsmatch) [McTominay]

Onsdag 18 oktober:

 • 02.00: Uruguay – Brasilien (VM-kval) [Pellistri mot Casemiro]
 • 04.00: Peru – Argentina (VM-kval) [Garnacho]
Res med oss till Manchester!