Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
”Onana måste steppa up”/ Omklädningsrummet är enat mot framtiden / Ratcliffe söker kontroll

I morgon tar Manchester United sig an Sheffield United på bortaplan. En match som vi nio gånger av tio ska vinna men nu vet vi hur läget är denna säsong. Det är inte givet på något sätt.

Ten Hag mötte nyss pressen på Carrington och uppdaterade om läget i laget och fick kommentera ägarsituationen och Sancho, igen. Svaret på dessa frågor var tystnad med han kommenterade en del kring andra spelare. 

Onana måste steppa upp

Ten Hag fick kommentera en del spelares status efter att som vanligt inte säga något om Sancho eller ägarsituationen. På frågorna om André Onana och hans skakiga inledning i Premier Leuage sa Ten Hag att det tar tid att acklimatisera sig i ligan, det såg vi även med Peter Schmeichel och David de Gea, sa han. Han uttryckte självsäkerhet över att Onana kommer att göra det bättre och vara en viktig pjäs för laget framöver.

Dock sa Ten Hag också att den kamerunske målvakten behöver steppa upp, ”vi och han vet att han kan göra det bättre. Han måste upp en nivå”.

Om Maguire sa Ten Hag att han gjorde det väldigt bra mot Brentford och även i det engelska landslaget så fansen står bakom honom. ”Jag har inte hört några burop det sista, vi har ett starkt band med fansen och Harry gör det bra”.

Erik ten Hag kommenterade också det svenska landslaget och det Victor Lindelöf fick uppleva i Bryssel med terrorangreppet på svenska fans. Han riktade sina varma tankar till offren och deras familjer och sa att alla står bakom Victor Lindelöf. Han intygade också att Victor har bra energi och är redo att spela helgens match.

Bruno Fernandes fick sig en liten släng av sleven för att göra det bättre i landslag än United och på frågan om han inte borde spela honom som tia hela tiden, svarade Ten Hag att skadesituationen gör att vissa spelare måste kunna inta olika positioner. Han betonade Fernandes betydelse för laget och han skapar oerhört mycket chanser oavsett position.

Omklädningsrummet är enat mot framtiden

Ten Hag hann också med att betona att omklädningsrummet och samtliga spelare är enade, och starka tillsammans. Det har en övertygelse om att börja vinna mer och att förändra framtiden. Förra årets placering och ligacupvinst var då, vi måste ta steg mot framtiden nu sa Ten Hag.

Han fick också kommentera morgondagens motstånd och varnade då för alla lag i Premier Leauge. ”Sheffield United har spelat jämt mot många lag, såsom Spurs och City. Vi måste vara riktigt bra för att slå dem. Om den usla bortaformen sa han att laget vann senast och att det inte spelar någon roll.

Ratcliffe söker kontroll

Turerna kring Jim Ratcliffes köp av aktier till en andel av 25% fortsätter. Financial Times rapporterar om att Ratcliffe har krävt kontroll över det sportsliga beslutsfattande i allt från att utse tränare till att signera spelare. Andy Green från supporterföreningen MUST, välkomnar Ratcliffe som delägare och uttrycker sig, ”det är till slut en liten spricka i glaset. Vi kan se att något förändras och det kommer vara bra för United”.

Andra är mer skeptiska och menar att det inte kommer ändra något. Financial Times rapporterar vidare om att Ratcliffe tillsammans med Dave Brailsford (sportslig VD på Ineos) och Joel Glazer i så fall kan komma att bilda en grupp som överblickar det fotbollsmässiga.

Det kommersiella lär fortsatt ligga under Glazers fulla kontroll även om Ratcliffe som delägare och styrelsemedlem kan få visst inflytande.