Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Inga Glazers syntes till / Agenter visas dörren

Nu under landslagsuppehållet är det lite tunnare med nyheter. I dagens korta svep kan vi meddela att våra ägare inte närvarade på Sir Bobbys begravning och att United har haft det struligt med agenter.

Glazers inte synliga vid begravningen

Ingen från ägandefamiljen Glazer befann sig vid Sir Bobby Charltons begravning, varken vid själva begravningen eller vid kortegen utanför Old Trafford. Anledningen, från Glazers själva, sägs vara att de inte ville vara en ”distraktion”. Det är kanske inte ett oväntat beslut, eftersom ägarfamiljen har visat sig vara ganska osynliga när det gäller att visa sig på engelsk mark. Å andra sidan kan man förvånas av tron från våra ägare att ett tillfälle för att minnas en klubbens största skulle förvandlats till en protest mot ägarna på grund av deras närvaro.

En annan som missade begravningen är Erik ten Hag, som inte kunde närvara på grund av ”åtaganden som inte kunde ställas in” hemma i Holland.

United nekar agenter

Uniteds högst uppsatta har enligt källor till ESPN valt att helt neka att samtala med agenter om de tros vilja sälja in en ersättare till Erik ten Hag. Enligt källorna har beslutsfattarna i klubben blivit ”frustrerade” över påtryckningar från agenter att ersätta Ten Hag. En representant för en ”välkänd” tränare sägs ha fått sitt möte inställt då klubbledningen var rädda att konversation till stor del skulle handla om osäkerheten kring Ten Hags jobb.

Det är ett tecken på att Ten Hag för tillfället sitter säkert, men Sir Jim Ratcliffes investering i klubben som sägs bli färdig inom kort riskerar att skapa osäkerhet på alla nivåer inom klubben.