Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Shaw på väg tillbaka / United i landslagen / Henke om Höjlund

I tisdagens nyhetssvep kommer vi med positiva besked – nämligen att Luke Shaw ser ut att närma sig en återkomst. Vidare blir det fokus på Unitedspelarna i landslagen, så väl herr som dam. 

Vi skickar även med ett länktips där Henrik Larsson talar gott om Rasmus Höjlund.

Shaw närmar sig återkomst

Luke Shaw har varit saknad på vänsterbacksplatsen sedan i augusti på grund av skadebekymmer. Nu ser dock engelsmannen ut att vara på väg tillbaka, då han synts till på Carrington tränandes med laget.

Det var inför hemmamatchen mot Nottingham Forest under sensommaren som Shaw ådrog sig en muskelskada, vilket gjorde att han endast spelade de två inledande ligamatcherna mot Wolverhampton och Tottenham.

Huruvida Shaw kommer vara med i truppen till helgens möte med Everton återstår att se. Något form av svar lär vi få på Erik ten Hags presskonferens på fredag.

United i landslagen

Englands ungdomar segrade

Kobbie Mainoo och Elyh Harrison fanns bägge med när Englands U19-landslag vann en träningsturnering i Spanien igår. Man besegrade Mexiko i finalen med hela 7-1.

Mainoo skrev in sig i protokollet med en framspelning till ett av målen och målvakten Harrison fick plocka en boll ur nät.

Assistpoäng även för Pellistri

Facundo Pellistri registrerade igår sin sjätte assistpoäng i det uruguayanska landslaget när Bolivia besegrades med 3-0 i det sydamerikanska VM-kvalet.

Unitedyttern gjorde 77 minuter och ska ha sysselsatt det bolivianska försvaret rätt bra. Framspelningen på målet gick till Darwin Nunez, som gjorde två av målen.

Fem Unitedspelare uttagna

United har allt som oftast ett gäng spelare som representerar det engelska landslaget, och den här gången är inget undantag.

Fem spelare från damlaget har tagits ut till Nations League-matcherna i början av december: Mary Earps, Maya Le Tissier, Katie Zelem, Ella Toone, och Grace Clinton (utlånad till Tottenham).

Henke om Höjlund

Henrik Larsson satte ett snabbt, men relativt stort, avtryck under sin korta sejour på Old Trafford under vintern 2007. Tre mål blev det för svensken, och förmodligen hade det blivit fler om vistelsen varat lite längre.

En som med största sannolikhet kommer sätta ett stort avtryck i United framöver är dansken Rasmus Höjlund, som Larsson ger sina tankar om i Uniteds kanaler. Det var i samband med Champions League-mötet med FC Köpenhamn (där sonen Jordan spelar) som den legendariske landslagsforwarden gav sin syn på Höjlund.

Larsson säger bland annat att han imponeras av danskens fysiska attribut, såsom snabbheten och explosiviteten. Han fyller även i att det nog kommer ta lite tid innan Höjlund hittar rätt, men att alla förutsättningar finns.