Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: Tottenham Hotspur - Manchester United
Bra bortaform möter stabil hemmaform när United åker till London

I morgon kväll åker damerna till London för att ta tre nya poäng och haka på i toppen. Uppgiften är dock inte enkel. Tottenham förlorade visserligen med hela 7-0 mot Manchester City innan uppehållet men har dessförinnan gjort det förhållandevis bra och tagit poäng i de flesta av sina matcher. 

Båda lagen har alltså tunga förluster mot Manchester City ganska nyligen och att döma av Tottenhams megaförlust ska United vara stora favoriter. Vi vet dock att alla matcher är nya. Tottenham lär vilja studsa tillbaka efter den tunga förlusten och Manchester United har från och till problem att göra mål även på till synes sämre lag.

Manchester United ligger för närmande på fjärdeplats bakom Chelsea, Arsenal och City. De båda topplagen möts i morgon och möjligen finns en chans att knappa in poäng. Tottenham å sin sida ligger på sjätteplats men endast tre poäng bakom United.

Avspark i morgon kväll kl 19.45 och matchen kan ses på Viaplay. 

Manchester United

United studsade tillbaka efter förlusten i derbyt när de slog Bristol City med 2-0 i senaste omgången. Vi fick dock vänta till andra halvlek innan målen kom till. På lagets skadelista finns Emma Watson, Gabby George, Jessica Simpson, Aoife Mannion och Evie Rabjohn. Irene Guerrero kan snart vara aktuell för spel men troligen inte ännu. Tyvärr har också nyförvärvet Hinata Miyazawa hamnat på frånvarolistan efter att ha ådragit sig en skada i landskamp och blir borta året ut.

I morgondagens match blir det att återstifta bekantskapen med Martha Thomas som har börjat bra i London, utlånet Grace Clinton saknas dock i motståndarlaget.

United har vunnit tre av fyra bortamatcher och är obesegrade, det är mer hemmaformen som visat sig vara lite för oskarp för att hänga med i absoluta toppen. Efter morgondagens match väntar Leicester och Liverpool innan juluppehåll och träningsläger på Malta och det skulle såklart sitta fint med ett segertåg fram dit.

Marc Skinner har hållit presskonferens inför match.

Tottenham

Tottenham har sett bättre ut i år än förra säsongen och har bland annat slagit Aston Villa och Brighton innan tre oavgjorda matcher som alla slutade 1-1. Därefter kom då storförlusten mot City. De är trots allt obesegrade hemma under hösten och blir inte helt enkla att avfärda hemma i London.

I laget saknas Olga Aheinen och troligen också rutinerade finländska Evelina Summanen. Kaptenen Bethany England har återkommit efter operation och gjorde hela fyra ål i en träningsmatch mot Gibraltar under uppehållet. Möjligen får vi se henne göra minuter mot United. Tidigare United-spelaren Martha Thomas leder anfallslinjen och har så här långt gjort sex mål i ligan, det gäller alltså att se upp.

Tottenhams tränare Robert Vilahamn (tidigare BK Häcken) har också pratat inför match, bland annat om att ha Bethany England tillbaka i truppen.

Tidigare möten

Förra säsongen vann United båda mötena. Hemma vann United med klara 3-0 efter mål av Galton, Russo och Parris och borta på Tottenham Hotspur Stadium blev det en nagelbitare efter utvisning på Ella Toone. United höll dock undan även i den matchen, efter ett tidigt mål av Leah Galton.

Tottenham – Manchester United

Turnering: Women’s Super Leauge
Datum: 2023-12-10
Avspark: 19.45
Teve: Viaplay