Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Bournemouth 0-3
Ingen inom klubben verkar bry sig – varför ska då supportrarna göra det?

Gårdagen blev nattsvart för Manchester United. Gästande Bournemouth hade full kontroll på grejerna och vann till slut med förnedrande 3-0. Vi är endast inne i december månad, men frågan är om det inte är lika bra att lägga ner den här säsongen. Ingen tycks bry sig i vilket fall. 

Segern mot Chelsea tidigare i veckan verkade av allt att döma inte ha varit något att bygga vidare på för Erik ten Hags manskap. Det upplevdes som den kunde ha varit det, men skenet bedrar i vanlig ordning.

Onsdagens match indikerade mest hur dåliga Chelsea är. Matchen igår indikerade hur dåliga United är, och därför gick det som det gick.

Vi måste så klart ha två (eller flera) bollar i luften när Uniteds allmänna problem diskuteras, men för att isolera det till gårdagen är det framför allt två saker som sticker ut för mig.

För det första, att spela ett centralt mittfält med Scott McTominay och Sofyan Amrabat på hemmaplan mot ett lag som ska vara en slagpåse är skrattretande.

För det andra, hur kan Anthony Martial tillåtas starta matcher längre för United? Det börjar bli pinsamt att se fransmannen bära den röda tröjan.

Något som också måste nämnas i soppan är Bruno Fernandes patetiska beteende. Att som lagkapten göra sig själv indisponibel till säsongens anseendemässigt viktigaste match, det är skäl nog att strippa honom på bindeln helt och hållet. Fy fan vad uselt.

För United väntar härnäst ett eventuellt uttåg ur Champions League, när Bayern München kommer på besök. Därefter Liverpool borta, följt av formstarka West Ham och Aston Villa.

Jag vill inte ta ut något här och nu, men likväl som att december är årets sista månad så kan den mycket väl bli Ten Hags sista i United. Det är lätt att prata om tålamod och förtroende, men det finns alltid en gräns. Den gränsen nås oftast när delar av spelargruppen vänder sig emot sin manager. Känslan är att det börjar bli lite för många strider som Ten Hag inte kan vinna längre.

Det har nästan börjat gå så långt att ens supporterskap börjar svikta – för om ingen inom klubben bryr sig, varför ska vi utomstående bry oss när vi inte får någonting tillbaka?

Höjdpunkter

Om höjdpunkterna mot förmodan är av intresse finnes de här. 

Ten Hags presskonferens

  • Besviken. Förväntade mig mer och hoppades att vi kunde byggt vidare på vinsten mot Chelsea.
  • Vi gjorde försök att komma tillbaka, men kvaliteten saknades.
  • Vi startade matchen dåligt mot ett lag som är bra i omställningarna. Vi hade chanser men kom inte ändra fram.
  • Jag tar ansvar för förberedelser och att spelarna är redo. Vi är väldigt inkonsekventa och truppen är inte tillräckligt bra i det avseendet. Kvaliteten finns där men måste komma fram oftare.
  • Martial har definitivt förmågan att leverera, men nu är inte läge att peka ut en spelare.
  • Att förlora dagens match är så klart värre än att Fernandes är avstängd mot Liverpool.
  • I Premier League har man inte råd att gå på halvfart, då blir man straffad.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Ännu en skamlig insats till samlingen