Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ratcliffe sätter press på ten Hag / Varane kan lämna gratis / Maguire ensam solstråle

Känner du att livet går lite för bra just nu? Bra, välkommen till dagens svep där vi rapporterar att Varane kan lämna gratis, Sir Jim är sugen på att sparka ten Hag och samtidigt är klubben bakbundna tills hans övertagande av den sportsliga verksamheten blir officiellt. Det är dystra tider i våran favoritklubb. 

United fast i en gråzon

Laurie Whitwell skriver, likt den svenska Hip Hop gruppen Hov1 att United har fastnat i en gråzon. Resultaten är dåliga, det mesta talar emot tränaren ten Hag. Men samtidigt går vi i väntans tider, inte bara på jultomten, utan även på en rik britt vid namn Sir Jim Ratcliffe, som bekant skall köpa en andel i klubben som skall ge honom kontroll över den sportsliga verksamheten.

Innan han tar över den sportsliga sidan lär det alltså inte hända mycket. Däremot sägs Sir Jim vara redo att sparka ten Hag om de negativa resultaten fortsätter, läs mer om detta i slutet av svepet.

 

Maguire och Parris prisas

Vem kunde trott för ett år sedan att vi skulle sitta här i december 2023 och den största (läs enda) ljusglimten i klubben skulle vara Harry Maguire. Just denna Harry Maguire fortsätter nämligen att kamma hem priser för november månad. Efter att ha mottagit priset för Premier Leagues  bästa spelare i november månad får han nu även PFAs (Professional Fotballers’ Association) pris för månadens spelare i november, ett pris som röstats fram av fansen.

På damsidan får Nikita Parris motsvarande pris.

 

Varane kan lämna gratis

Raphaël Varane kan komma att lämna klubben gratis i sommar, detta skriver Laurie Whitwell på The Athletic. När Varane skrev på för United 2021 kommunicerades det att han hade ett kontrakt till 2025. Något som skulle kunna anses sant, men nu hävdar Whitwell att Varane har ett kontrakt till 2024 men med en option till 2025. Eftersom att denna optionen inte ännu har aktiverats går hans kontrakt, fram tills dess att optionen aktiveras, ut i sommar. Således är det fritt fram för utländska klubbar att kontakta spelaren sex månader innan kontraktslutet, alltså i januari 2024.

Varane har de senaste veckorna befunnit sig utanför startelvan och att aktivera hans option skulle innebära att klubben behöver betala lön till honom ett till år, något som skulle kosta klubben 17 miljoner pund.

 

Ratcliffe sätter press på ten Hag

Efter en tuff höst och vinter höjs flertalet röster för att ten Hag skall få lämna sitt uppdrag som tränare för Manchester United. Vi befinner oss dock i något av en gråzon då vi står emellan den nuvarande strukturen i klubben och den som skall komma när Sir Jim Ratcliffe får igenom sitt köp, som innebär att han tar kontroll över den sportsliga verksamheten.

I dagsläget sägs det därmed inte vara aktuellt att sparka ten Hag, däremot skriver James Ducker på The Telegraph att om inte ten Hag snart vänder den negativa trenden kommer Sir Jim inte tveka att göra de förändringar som han anser krävs.

Direkt börjar rykten, som alla bör tas med en grävskopa salt, florera gällande vem som skulle kunna ta över på tränarposten. Den Madrid baserade hemsidan Relevo skriver att Julen Lopetegui ligger bra till medans The Sun, som ungefär är en lika bra källa som Flashback, skriver att Sir Jim Ratcliffe redan haft ett möte med Graham Potter och ser honom som sin favorit att ta över efter ten Hag.