Spelarbetyg: Nottingham Forest - Manchester United 2-1
Ett obegripligt byte sänkte United

Manchester United följde upp den plötsligt trevliga fotbollen mot Aston Villa med en mer igenkännande bedrövlig prestation när laget på lördagen gästade Nottingham Forest. Trots att United bjöds på ett kvitteringsmål med kvarten kvar att spela kunde hemmalaget vinna rättvist med 2-1.

Erik ten Hag hade inte alternativet att välja samma elva som mot Villa. Detta då Rasmus Hojlund saknades på grund av sjukdom. In kom Antony till höger, vilket flyttade Alejandro Garnacho till vänster och Marcus Rashford in centralt. På förhand det naturliga valet men det föll inte alls väl ut och känslan är att United hade tjänat på en lösning där Garnacho fortsatte till höger och Rashford till vänster, även om det inte finns något naturligt alternativ för centerpositionen.

Första halvlek var mest bara dålig. Passningarna missades och målchanserna uteblev. Det var 0-0 i paus, ett resultat som väldigt väl beskrev matchen så långt.

Inför andra halvlek kom Scott McTominay in istället för Kobbie Mainoo. Det visade sig bli ödesdigert för United. Nottinghams båda mål kom från ytan den defensiva mittfältaren borde täcka.

United fick en kvittering till skänks mellan hemmalagets båda mål. Men United uträttade över 90 minuter alldeles för lite. Den som är galet positiv kan peka på att Diogo Dalot prickade stolpen vid 0-0 och att Christian Eriksen tvingade målvakten till en kvalificerad räddning vid 1-1. Vi hade för all del någon hygglig kvitteringschans i slutskedet också. Men nej, totalt sett var det alldeles för dåligt.

Nottingham under relativt nye Nuno Espírito Santos såg välcoachat ut. United såg ånyo ut att spela utan en tydlig plan.

André Onana: 5

Kan inte gärna lastas för något av målen. Sköter passningsspelet bra.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Utbytt 90. Har ingalunda störst skuld men nog kan han agera smartare före Nottinghams andra mål. Över 90 minuter mest bara medioker.

Raphaël Varane: 5,5

Varnad. Rensar många bollar när han behöver göra det. Sköter spelet med bollen bättre än normalt. Samtidigt bör han kanske kunna styra sin backlinje bättre före båda målen.

Jonny Evans: 5,5

Hamnar snett vid flera tillfällen men gör annars det han ska.

Diogo Dalot: 5

Varnad. Fyller på bra offensivt, framför allt i första halvlek. Har Uniteds bästa målchans vid 0-0. Samtidigt går det inte att komma ifrån att båda målen uppstår från hans kant.

Kobbie Mainoo: 6,5

Utbytt 46. Står på rätt plats och är trygg med bollen. Mainoos betydelse för laget illustreras egentligen bäst av hur det ser ut i andra halvlek. Att han blir utbytt efter en halvlek är obegripligt för mig.

Christian Eriksen: 5

Varnad. Efter en positiv insats mot Villa såg han återigen sådär långsam ut. Utmärker sig med bollen vid något tillfälle men han ser inte ut som en Premier League-mittfältare.

Antony: 3

Utbytt 54. Uträttade ingenting av värde i offensiven. Tappar boll gång på gång. Det enda på pluskontot är någon bollvinst. Obegripligt att han blev kvar på planen efter första halvlek. Oklart om han blev utbytt på grund av skada eller prestation.

Bruno Fernandes: 5

Han försöker, kaptenen, det gör han. Men idag var en sån där dag då det inte fungerade. Vilket tyvärr är standard nu för tiden.

Alejandro Garnacho: 5

1 assist. Varnad. Agerandet före 1-1 drar upp betyget rejält. Först en smart bollvinst och sedan en smart passning till Rashford. Det var chockerande, för annars var Garnacho mest bara korkad idag. Han fick bollen och sprang med den tills det tog stopp.

Marcus Rashford: 5

1 mål. Gör vårt mål med ett mycket behärskat avslut. Är förutom målet usel och lyckas inte med någonting som en centerforward ska lyckas med.

Scott McTominay: 3

Inbytt 46. Båda målen kommer från ytan som den defensiva mittfältaren ska täcka. McTominay är inte där. Vinner förvisso en hel del boll, men det är mest för att han jagar i blindo. Jaga i blindo är oacceptabelt på den positionen.

Amad: 7

Inbytt 54. Glädjebetyg, månne. Men en positiv insats. Vårdar bollen bra och är inblandad i det mesta vi skapar efter paus. En insats som bör ge honom mer speltid framöver.

Sergio Reguilón: n/a

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 3

Han har inte mycket att laborera med, Ten Hag. Det måste sägas. Med facit i hand hade det förstås varit mycket bättre att klämma in vem som helst som toppforward och fortsätta med Garnacho och Rashford som yttrar. Det som sänker Ten Hags betyg enormt är det fullständigt obegripliga beslutet att plocka av Mainoo till förmån för McTominay efter första halvlek. Det är svårt att känna annat än att matchen förloras på det beslutet, som Ten Hag efter matchen bekräftade var taktiskt. Ett litet plus för att Amad får dryga halvtimmen på planen.