Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Maxi Oyedele lånas ut till Forest Green Rovers

På måndagskvällen bekräftade Manchester United att Maxi Oyedele lånas ut till Forest Green Rovers i League Two. Lånet sträcker sig säsongen ut. 

Den 19-årige mittfältaren har gjort närmare 50 matcher för Uniteds akademilag och kände i somras på a-lagsspel när han fanns med i försäsongstruppen.

Nu blir det förhoppningsvis mer spel på seniornivå när Oyedele tar steget ner i divisionerna till Forest Green Rovers. Faktum är att laget ligger sist i League Two, men det lär berika honom med erfarenhet oavsett vad.

Oyedele var visserligen utlånad till Altrincham förra säsongen, men får nu spela så kallad “League football” och försöka hålla kvar Forest Green Rovers.

Laget leds för närvarande av den före detta spelaren Troy Deeney, som inte är en helt okontroversiell herre. Återstår att se om Deeney tar ut Oyedele i startelvan på lördag när man möter Gillingham på bortaplan.

I och med Oyedeles lån har nu United skickat ut ytterligare fem spelare till klubbar runtom i Europa. Alvaro Fernandez (Benfica), Hannibal (Sevilla), Joe Hugill (Burton Albion), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), och Donny van de Beek (Eintracht Frankfurt).

Vi önskar Maxi Oyedele lycka till i Forest Green Rovers!