Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Dan Gore utlånad till Port Vale

Manchester Uniteds unga mittfältare Dan Gore (19 år) kommer att spendera återstoden av säsongen 2023/24 på lån hos Port Vale. Det bekräftade de båda klubbarna på tisdagen.

För Gore blir det första sejouren på lån. Han har den här säsongen debuterat i Uniteds a-lag med ett par korta inhopp. Utöver det har han suttit på bänken vid ett antal tillfällen.

Port Vale ligger för närvarande på 18:e plats i League One, med fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket. I laget huserar Unitedprodukterna James Wilson och Tom Sang.

Port Vales manager Andy Crosby säger till klubbens hemsida att Gore “är en spelare med fantastisk teknisk skicklighet” som dessutom har inställningen som krävs för att komma in och omedelbart slåss om en plats.

“Med de möjligheter som har getts alla våra lånspelare, såväl som vår spelstil och vår spelarvård, ser både Dan och Manchester United Port Vale som det perfekta hemmet att fortsätta hans redan imponerande utveckling.”

Port Vales fotbollschef David Flitcroft säger att klubben har haft ögonen på Gore en tid och att mittfältaren var eftersökt av andra klubbar i League One och även högre upp.

“Att Dan och Manchester United väljer oss som hem talar för det arbete vi gör som klubb med vår lånstrategi. […] Som klubb har vi scoutats av Manchester United under en tidsperiod. De har intervjuat oss och valt oss baserat på hur vi spelar och hur vi stöttar våra unga spelare.”

Vi önskar Dan Gore lycka till i Port Vale och hoppas att han återvänder som en bättre spelare!