Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Rashfords festskandal / Ny fotbollschef väntar / Pellistri nära Granada

Tisdagens svep kommer med nyheter om att Rashford åter är tillgänglig efter en omtalad fest i Nordirland. Vi kan även bringa nytt om en utlåning för Pellistri, ett poängavdrag på damsidan som stavar elände för United, och uppgifter om rekryteringen av en ny fotbollschef.

Rashford tillgänglig efter festskandal

Rashford hamnade i blåsväder när det uppdagades att Rashford hade festat i Belfast natten innan han anmälde sig sjuk till klubben. Efter matchen mot Newport fick Ten Hag flertalet frågor om Rashfords status, och vår tränare tryckte på att det var en intern fråga och var utöver det tystlåten om det hela.

Men igår kom ett uttalande från klubben där ärendet sägs vara avslutat och att “Marcus har tagit ansvar för sina handlingar”. Det hela sägs ha retts ut under ett möte mellan Rashford, hans bror (som även är hans agent), samt Ten Hag och fotbollschef John Murtough. Med det så är Rashford åter tillgänglig för uttagning mot Wolves på torsdag.

Ny fotbollschef inom några veckor

En personalrensning av våra nya delägare INEOS sägs vara i full sving, och Sir Jim Ratcliffes gäng ska vara sugna på att anställa en ny fotbollschef för att ersätta John Murtough. Ett flertal namn har slängts runt som möjliga kandidater, och enligt James Ducker ska det handla om två kandidater i dagsläget. En ny fotbollschef ska vara på plats inom några veckor. Bland de största favoriterna finns Dan Ashworth som är Newcastles sportchef; samt Paul Mitchell, tidigare sportchef i Monaco och rekryteringschef i Tottenham.

Rekryteringen av en fotbollschef sägs ha väntat tills Omar Berrada, som har bekräftats som ny VD, blev klar för klubben då det enligt INEOS är viktigt att “de två [VD och fotbollschef] och tränaren delar syn och jobbar som en enhet.”

Pellistri nära Granada

Enligt David Ornstein är det bara underskrifter mellan United och Granada som saknas innan Facundo Pellistri går till Granada på lån. Pellistri sägs ha rest till Granada idag för att reda ut detaljerna. Det ska handla om ett sexmånaderslån utan köpklausul.

Villa vidare – trots ogiltig spelare

Aston Villa valde att byta in försvarare Noelle Maritz i deras seger mot Sunderland i damernas ligacup den 24 januari. Ett problem: Maritz hade redan spelat för Arsenal i samma cup, vilket gör henne ogiltig att representera Aston Villa i samma turnering samma säsong. Självklart reagerade FA på detta och igår fick Sunderland rätt; poängen bytte händer och resultatet skrevs som 0-0.

För United blir det dock ett problem. Innan Sunderland belönades med segern mot Aston Villa befann sig Villa som grupptopp, men efter FA:s beslut slutar Villa tvåa i grupp A och kvalificerar sig trots regelbrottet som en av de bästa grupptvåerna på Uniteds bekostnad, då Villas målskillnad på +16 slår United på +9.

United är såklart besvikna över beslutet att inte diskvalificera Aston Villa, och klubben gjorde igår ett uttalande kring situationen, där man säger att klubben är “väldigt besvikna med utfallet, och förstår inte resonemanget bakom. Vi tycker det underminerar turneringens integritet, och även damsportens integritet”. Enligt BBC är en överklagan av beslutet som godkänns av FA osannolik.

Premier League markerar mot våld

Premier League har tillsammans med FA, EFL och flera andra aktörer tydligt markerat mot diskriminering och våld efter uppmärksammade händelser på senare tid, i synnerhet matchen mellan West Bromwich Albion och Wolves i FA-cupen där matchen avbröts i över en halvtimme då blodiga slagsmål utbröt mellan supportrar på läktarna. En match mellan Port Vale och Portsmouth uppmärksammades även nyligen då en supporter tog sin in på planen och försökte konfrontera domaren.

Amerikansk repris väntar nästa sommar

Staterna har varit något av en favoritdestination för flera engelska lag, och United hör även de till den skaran. Enligt The Athletic väntar en repris i USA nästa sommar, där motståndet är av hög profil; Arsenal (igen) och Liverpool står nämligen på andra sidan.