Fuck

Då var det klart. Och det är en märklig känsla att skriva det. Jag hade som jag skrev tidigare inga som helst förhoppningar på Newcastle i dag och av det jag läste under matchen verkar det inte ha varit särskilt många heta skat-chanser.

Och nu är City mästare. Tyvärr. Vi har svarat för den största kollaps jag upplevt med United och känslan är densamma som infann sig efter 1-6 på OT i höstas. Svårt att greppa. Det är många orsaker som går att peka på, men den största orsaken är att vi inte är tillräckligt bra. Det är bara ett erkänna. City är bättre. En tabell ljuger aldrig.

Inte för att jag hoppas att vi förlorar, men det skulle lindra kanske en procent om vi slapp tappa titeln på målskillnad. Fy fan säger jag.

Jag är så sjukt o-taggad inför dagens United-match att jag knappt vet om jag ska titta. Vi måste ju göra 8-0, minst, för att skapa ett endaste uns av spänning inför nästa helg. Och inte ens om vi hade varit i raketform hade vi fixat det.

Bring on the silly season.

* Dessutom vinner Bolton också. Helvetes skitdag.

 • Jimmy

  Finns några olika faktorer att peka på varför vi inte lyckats vinna en titel vi borde ha vunnit, för vi har såklart slarvat bort det här.

  1. Skadorna. Ando, Clev, Nani, Fletch, Vidic…
  2. Central mittfältare. Det fanns ingen, mycket tanke på skadorna. Det vände när Scholes kom tillbaks, men lite sent ute.
  3. Just mittfältet. Där city med Yaya Toure, ligans bästa, varit suverän och fick avgöra det här – dessutom.
  4. De Geas start. Bjöd bort några mål, dessutom inte tillräckligt bra i luftrummet.
  5. Defensiv oordning. Vi lyckades aldrig spela samman försvaret. Vi spelade med olika spelare på olika positioner och hade aldrig någon större trygghet. Såsom city spela senast, när vi inte ens hade skott på mål, så stabila blev vi aldrig. Tyvärr.

  Dessutom saknade vi en matchvinnartyp a la Ronaldo, som kan oavsett matchbild gå in och avgöra. Rooney gjorde många mål, men spelmässigt var han en oerhörd besvikelse i år. Inte heller Chicha eller Berba fick chansen att riktigt visa vad de gick för. Den senare blev löjligt behandlad. Nani och Young började lysande, men skador och helvete fick de ur balans.

 • Hassan

  Jimmy all creed till din skrivning, tycker du sammanfattar året alldeeles utmärkt. Vi har helt enkelt inte vart tillräckligt bra i år, och det e mkt tack vare skadorna!