Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Scouse-dagen.

Imorgon är den här. En av två dagar som antingen blir årets bästa eller årets värsta. Eller som jag kallar den i mitt huvud: Scouse-dagen. Till skillnad från de senaste veckorna är det plötsligt inte alls svårt att bygga upp förväntan eller hitta motivation. Liverpool är alltid Liverpool. Det behöver knappast förklaras för någon Unitedsupporter varför det är mer än poäng och serieplaceringar på spel imorgon. Denna matchen är ALLT.
Annars då? Läget i truppen är sett till tillgängliga spelare ganska oförändrat. Van Gaal meddelade idag att Carrick inte finns med i truppen imorgon, detta på grund av skada. Det verkar även högst osannolikt att Schweinsteiger hinner bli redo för match, medan Jones eventuellt kan finnas med i truppen. Känslan hos de flesta just nu är nog att man helst hade sett en startelva utan Fellaini, men med tanke på Carricks frånvaro och den redan skadade Bastian så ser det ut att bli ytterligare 90 minuter för mannen med afrot.

Under dagens presskonferens fick Van Gaal frågan hur han ser på fansens reaktion på matchen mot Newcastle, att många har verkat gladare denna veckan för en oavgjord match där vi gjorde tre mål, än de varit över någon uddamålsseger på hela säsongen. Van Gaal svarade att han märkt detta, och att han själv nog var mer besviken än fansen. Han lät uppriktigt förvånad, jag förväntar mig inget annat från honom, men detta säger en hel del om Unitedsupportrar tycker jag. Det är inte annat än att man blir lite stolt. Resultat och titlar i all ära, men vad betyder allt det där när fotbollen inte längre är underhållande?

Jag är dock uppriktigt orolig för hur Van Gaal tolkade matchen mot Newcastle. Vi fick det återigen bevisat att om vi släpper spärrarna framåt, och med en Rooney som hittat tillbaks till målet så ger det utdelning. Tyvärr öppnades även svängdörrarna i andra änden och vi släppte in tre mål, varav två var fullkomligt onödiga. Vår manager gillar inte sådant, och om han vill åtgärda detta kommer det kosta oss framåt.

En snabbkoll in i fiendens läger säger oss att det är ett aningen skadeskjutet Liverpool som kommer till spel imorgon. Har själv inte följt Liverpool speciellt noga denna säsong, men det har varit en hel del oväntade resultat samt ett ganska uppseendeväckande byte av manager. Dagens Liverpool är med andra ord ett svårtippat gäng. Försökte lyssna in vad Klopp hade att säga på sin presskonferens men det gav inte mycket. Han lät som en full tysk turist på den lokala campingen och sluddrade något om att Alex Ferguson var fotbollens John Lennon. Typ.
Slutligen, inför morgondagens batalj ligger vi på en sjätteplats i tabellen medan Liverpool återfinns på nionde plats. Det råder ingen tvekan om vem av dessa två managers som är mest pressad att ta poäng. Vid seger imorgon går vi upp på en femteplats, och är då endast sju poäng bakom serieledande Leicester. Vid förlust kan vi bli omkörda av Stoke. Och det är Liverpool.
Vad känner ni? Förtvivlan? Förväntan? Förfäran? Oavsett: could be worse, could be scouse.