Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Swansea it is – och det är sekundärt

Vår match är ju faktiskt sekundär. Allting, verkligen allt, hänger på hur det går på St James’ Park Sports Direct Arena innan vi spelar mot walesarna.
Vårt hopp står till Newcastle och som jag skrev häromdagen har jag inte alldeles för stora förhoppningar om att det ska gå vägen.
Men.
Det räcker med en poäng för skatorna för att sabba för våra blå grannar och det är förstås inte lika svårt som att ta tre.
Jag ska definitivt inte se matchen i alla fall. Jag kör den gamla klassikern text-tv i stället. Annars blir det för mycket för ångesten att hantera.
* Oavsett hur det går uppe i norr ska vi spela match mot Swansea. Vi gör det utan Jonny Evans och Danny Welbeck vilket torde föranleda denna elva:

DDG

Rafael – Rio d.ä – Smalling – Evra

Valencia – Carrick – Scholes – Young

Rooney – Hernandez

Inga konstigheter alls. Dags för Hernandez att leverera och dags för Valencia att ha lekstuga. Park kan ha startat sin sista match i Unitedtröjan och jag undrar lite till mans hur Giggs resonerar inför kommande säsong. Han måste känna lite som Scholes gjorde förra säsongen, att han inte får ut det han vill och att han inte hänger med på samma sätt längre.

* Blir ett underligt läge om City vinner och vi torskar. Då har City tre poäng och minst tio mål till godo. Samtidigt så kan dom ju inte fira ordentligt eftersom det inte är teoretiskt omöjligt för oss att ta igen det. Märkligt läge således.

Drömmen är förstås det omvända. Då räcker det med kryss på Stadium of Light nästa helg.

Men jag skulle säga att det är 80-20 i Cityfavör just nu.

* Roy Keane tar inga fångar och drar nu till med några klassiska Keane-citat:

“The boy Jones was speaking before the game saying ’I’ve nothing to prove’, but my attitude was, every time you walk out on a football pitch, you’ve something to prove.”

“People say Scholes has done well since he has come back, but I always judge a player on how he does in the big games.Scholesy has done relatively well. If you remember the Champions League final last year, he came on for the last 10 or 15 minutes and that must have played on his mind ’if I can’t get my game in these matches’. Whether Scholesy has come back to play against the Sunderlands, the Fulhams and that, I don’t know, you’d have to ask him.”
Han är verkligen one of a kind, på gott och ont, vår gamle kapten. Om något så är han genuin.
* Och så har läppläsarna varit i farten igen. Den här gången för att kolla vad Mancini och Fergie sa till varandra under derbyt. Inga sensationella avslöjanden.
Min favorit när det kommer till läppläsare är annars när det konstaterades att Becks sa “they’re talking” till Gary Neville efter vad som skulle visa sig vara Becks sista Unitedmatch innan flytten till Madrid. Sånt är coolt.
* Mickey Owen har fortfarande chansen att bli odödlig i United. Jag väntar och väntar och väntar på hans bidrag till titelstriden …
Så här säger Fergie om Owens läge:
When he gets an injury it’s never an easy one. It’s always months rather than weeks. That’s an unfortunate part of his career because we are talking about a really fantastic striker. A top striker.”
På tre år har han startat 18 matcher. Den här säsongen har han varit inblandad i EN ligafajt: Den 24 september kom han in i 1-1-matchen mot Stoke.
Hans sista (?) United-insats blev att linka av skadad efter 10 minuter mot Oteluluguguglla i Champions League i november.
* I dag håller vi väl ändå tummarna för, ja vilka?
Chelsea så klart. Att få välja mellan att se JT eller Stevie G lyfta bucklan är som att välja mellan att tvingas äta ketchup på all mat resten av livet eller bara titta på skidskytte varje gång man slog på tv:n resten av livet.
Men jag väljer ändå JT före. Det är ju trots allt Liverpool på andra sidan.
* Och i morgon håller vi alla tummar vi kan för att Bolton äntligen skickas ner i Championship. När dom väl tar klivet ner har jag en känsla av att det kan dröja väldigt länge innan dom kommer tillbaka.
Saknad av no one framför den här datorskärmen.
* Det är Everton-matchen som kommer att ge flest fans och spelare och ledare sömnlösa nätter om vi inte lyckas ta hem titeln. Först var det 2-3 mot Blackburn som var den matchen, men nu är det 4-4 på OT som svider något alldeles oerhört.
Att tappa 4-2 till 4-4, hemma mot Everton med sju minuter kvar i det läget av säsongen, är ofattbart.
* I dag skänker vi en liiiiiten varm tanke till Emirates och mannen som förvandlade Arsenal till ett av Premier Leageus allra största lag.
Vad vi än tycker om Arsene Wenger så är både vår och Arsenals historia bra mycket rikare tack vare hans intåg i England.