Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Första tipsen …

… kommer här. Delar upp det i fyra block och sprider ut det över veckan. Nedflyttningslagen är alltid lättast att hitta.
16) Wigan
Tappat Heskey, Palacios, Steve Bruce och Valencia på ett halvår, hade en pajas som Zaki som dom inte lyckades få fason på, knappt någon hemmapublik, samt både Cattermole och Michael Brown i truppen.
Addera en oprövad manager i Roberto Martinez och du har allt som behövs för en nedflyttningsstrid som Wigan dock klarar tämligen lätt.
Årets spelare: Jason Koumas.
17) Stoke
Det här är ett klassiskt brittisk sparka-och-spring-gäng som inte förtjänar att vara i PL – eller så är det precis det de gör. Har man sitt främsta vapen i inkast borde man dock starta säsongen med minuspoäng. Men Tony Pulis ska ha en eloge för att han lyckades – förvånsvärt lätt dessutom – hålla kvar laget förra säsongen och dessutom utveckla en kille som Ryan Shawcross till en av ligans mer stabila – om än väldigt engelska – mittbackar. Det är på många sätt beundransvärt. Men vem ska göra målen? Ricardo Fuller? Hoho.
Årets spelare: Ryan Shawcross.
___________________________________________________________
18) Bolton
Tiden då spelare som Hierro, Okocha och Anelka spelade i ett brödgäng som Bolton är förbi. Nu lånar laget in killar som Ebi Smolarek och den stora stjärnan är Smolareks kompis, den ytterst begränsade Johan Elmander.
Själv väntar jag på att Ricardo Vaz Te ska bli lika bra som han var i Football Manager när jag vann PL med Bolton 2006/2007.
Det kanske han blir i The Championship – för nu är det dags att hoppa ner.
Årets spelare: Gretar Steinsson.
19) Wolverhampton
Jag minns när Rio d.ä spelade sin sista match innan dopingavstängningen mot just Wolves och en viss Kenny Miller gjorde matchens enda mål. Annars minns jag ingenting av Wolves sejour i PL.
Wolves är ett klassiskt lag, men har trots en stor arena (30 000) och lång tradition av att alltid minst hamna på play-off-plats i Championship inte lyckats hävda sig i PL. Det lär man inte göra nu heller även om spelare som Sylvan Ebanks-Blake och Michael Kightly säkert gör avtryck och stannar i PL även10/11. Mick ”jag talar aldrig om mig själv i tredje person” McCarthy förste coach att få sparken.
Årets spelare: Karl Henry.
20) Burnley
Chris Eagles kommer till träning i en tremiljoners Lamborghini Gallardo, medan lagkamraterna kör Ford Focus. Förutom det finns det ingenting som talar för överlevnad för Burnley. Jo förresten: dom har ju värvat David Edgar. Ajöss.
Årets spelare: Chris Eagles.