Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nöjer mig med 2-1

Som vi såg i Chelsea-Hull är det inte alltid lätt att börja en säsong hemma tungt favorittippat.
Vi är i ungefär samma läge mot Blues i eftermiddag med den skillnaden att Bissens gäng på papperet är bättre än Hull.
Därför är jag nöjd med 2-1 och ett hyfsat spel. Jag kräver inget 5-0 och klang och jubel á la Arsenal – då går förväntningarna upp genom taket och folk tror att vi ska springa hem ligan. Minns bara att Juan ”La Brujita” Verón på hösten 2001 tippades att bli utsedd till Årets spelare i England efter ett par fantastiska framträdanden.
Blir synnerligen spännande att se hur Fergie komponerar laget i dag. Förhoppningsvis blir det en rak 4-4-2 med Nani (tillbaka!) och Valencia på kanterna och Fletcher/Carrick (förstavalet numera?) i mitten. Jompa borde ersätta Jonny i backlinjen med De Laet eller Fabio till höger. Det kan även bli Owen från start med tanke på motståndet.
Min elva:
Foster
Fabio (O’Shea) – O’Shea (Evans) – Rio d.ä – Evra
Valencia – Carrick – Fletcher – Nani
Berba – Rooney
Det underliga, efter alla dessa år som supporter, är att man aldrig lär sig att Ferguson ytterst sällan plockar ut den elva man själv vill se eller tror att han väljer. Det enda som var säkert några år på 90-talet var ju mittfältet Becks (utvisad i natt) – Keane – Scholes – Giggs, samt det faktum att han trots att han roterat i 15 år alltid kommit undan kritiken som andra som roterat fått (läs: Benitez).
Det ska bli nästan … nej, inte ens nästan … men det ska bli intressant att se vad för slags elva McLeish trollar fram. Huvudsaken är i alla fall att Joe Hart får vittja nätet så snabbt som möjligt. En pajas av stora mått som förtjänar att släppa in så många mål som det bara går.
Dagens spel: Fletcher som förste målskytt till 17 x hos Unibet.