Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Väntad vinst – oväntat bra spel

Precis som jag spådde vann vi på WHL – ingen skräll i sig, men sättet vi vann på var överraskande och övertygande. När ett lag ställer upp och kör ”kom igen då!”-taktikten mot United är vi oftast oslagbara.
Dagens positiva:

  • Mittfältet. Det visade sig vara ett genialiskt drag att köra utan wingers, även om Giggs drog sig ut på kanten ibland och överglänste Lennon matchen igenom.
  • Just Giggs. Han har på senare år skaffat sig en underlig och avundsvärd förmåga att hitta ur svackorna i matcherna. Är han dålig i 20 minuter i början kan han vara briljant de sista 70. Och tänk att han – precis som han gjorde efter att ha stått i skuggan av Beckham i många år – bara borstar Ronaldo av axeln och skruvar in en frispark som om han inte gjort annat.
  • Evra. Kan inte låta bli att imponeras av honom. Kontinuerligt magnifik.
  • Wayne Rooney. Märkligt att han faktiskt blir bättre och bättre – eller egentligen inte. Han är ju bara 24 bast. Han ska vara som bäst 2013. En ruskig och samtidigt härlig tanke. En centertank som säkert får Tommy Taylor att njuta framför sin widescreen-tv ovan molnen.
  • Anderson. Gjorde en magnifik första halvlek (anonym i andra) och gjorde mål! Men varför inte första målet? Jag har ju nästan alltid honom som första målskytt.

Dagens negativa:

  • Vidic. Har inte sett ut som den vanlige Vidic sen han kom tillbaka från skada. Visst, han kör sina fantastiska nickrensningar och blocken på Keanes skott är få som grejar. Men han svajar ibland. Olikt.
  • Scholes. Han har inte samma tid med bollen längre. Andra gula var fel, men han hade jobbat ihop till det.
  • Fletcher. Inte för hans insats, men mer för att han i den här sortens uppställning inte kommer till sin rätt. Han hör hemma i mitten hela tiden.

* Vet ni vad? Jag fick in Dubbeln för Dagen igen. Jag är nog ett geni. Senaste månaden har varit overkligt bra på spelfronten och jag njuter varje gång jag loggar in på mitt Expekt-konto.
* Chelsea har legat under i fyra av sex tävlingsmatcher i höst och vunnit rubbet. Det måste ta slut snart.
* Robbie Fowler. Lagkapten. Ojoj. Snyggt mål på andra sidan jorden. Observera även tacklingen han får av lagkompisen efter målet och att han har bjudit in en vad jag antar är en dryckespolare som kommer in på planen och jublar ikapp.
* Än en gång visar ett videoklipp att det bara är vi fans som verkligen älskar en klubb. Vilka är det som kommer fram och kramar om Snorungen efter kvällens mål? En annan fundering på det målet: Vad ska målvakten ut dit och göra? Om han håller sig närmare målet hinner ju försvarare emellan och kan skära av Ronaldos vinkel. Det är väldigt ofta nuförtiden som jag tycker att målvakter ger sig ut i straffområdet och överger målet i onödan.