Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ilsken

Fotboll är en udda sport. Motivation slår klass stämmer faktiskt lika ofta som Bosse Hanssons teori om att tveksamt dömda straffar oftare missas än solklara.
I dag var det en udda sport, verkligen.
Om jag skulle se om alla halvlekar jag sett United prestera i mitt liv (A-laget i tävlingsmatcher som gäller någonting) skulle dagens första lätt komma in på topp-10. Det var beklämmande att se hur uselt det var. Jag var tvungen att pausa en bit in och när jag kom tillbaka snabbspolade jag (1,5 x hastigheten) sista fem.
Detta konstaterade jag efter första halvlek:

Paul Scholes var någon annanstans. Det sprang omkring en lirare i hans tröja på planen, men jag kan inte i min vildaste fantasi tro att det var Premier Leagues passningssäkraste mittfältare. Inte ens med en pistol mot tinningen skulle jag tro att det var han.
Wayne Rooney gjorde sin sämsta halvlek i United, han orkade inte ens slutföra sina vansinneslöpningar när han tappat bollen.
Danny Welbeck såg lika mycket ut som en Unitedspelare som Magnus ”Turbo” Svensson gjorde i sina dagar.
Nani, däremot, var det ingen skillnad på. Ibland brukar spelare ha problem med att vara ojämna. Inte Nani inte. Han var precis lika dålig som vanligt första 45.
Evra och O’Shea var dåliga. Inte värre än så.
Övriga spelare var knappat med i matchen.
Nu kommer vi till det udda. I andra halvlek – efter att Scholes oundvikligen tvingats ut – trummade vi på mer och hade högre fart. Berbatov gjorde en Cantona och sen fortsatte det. Tills mannen med Den Hjärndöde som förebild var ute och flaxade och vi låg under igen.
Då tog Sunderland över. Öh. Det var inte riktigt meningen, va?
Efter ett tag blev det för mycket för mig. Det blev genant. Jag såg ingen annan utväg än att stänga av tv:n och hoppas på det bästa.
2-2 på BBC:s liverapportering var en liten lisa för en sårad djävulssjäl, inte mer. Bara minuter från förnedring, trots 2-2.
Funderingar:
* Hur kan Luis Nani få fortsätta ta frisparkar och hörnor? Jag lovar på hedersord att jag med ett korsbandsskadat knä inte skulle göra det sämre. Jag funderar allvarligt på att inte köpa någonting som genererar pengar till United så att den eller de skojarna som envisas med detta får betalt. Karl’n är HELT VÄRDELÖS på att slå hörnor. Helt. Värdelös. Faktiskt.
* Hur många matcher fick Taibi på sig? Hur många matcher har Ben Foster fått på sig? Vad har Foster på Ferguson? Det är Kuszczak time så det bara sjunger om det. Fast nu kanske Edwin är tillbaka.
* Antonio Valencia. Haha. Känslan är att Obertán går rakt in i startelvan när/om han blir frisk.
Krav 1:

* Spela aldrig så här dåligt igen.
Krav 2:
* Om ni gör det, fortsätt att kvittera och/eller avgöra på stopptid. Det är så skönt att veta hur mycket det svider i alla andras själar.