Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kvalité avgjorde

Chelsea spelade med större noggrannhet, mer kvalité, mer pondus och vann helt rättvist.
Sorgligt, men sant.
Berbatov fick chansen på tilläggstid att vinna över resterande 20 procent av fansen, men misslyckades.
Tankar (och ni som tycker att Gary Neville inte får kritiseras kan sluta läsa nu):
Bäst:

 • Egentligen ingenting. Absolut ingenting. Kanske att Machedas handsmål godkändes, men det spelade ju roll.

Sämst:

 • 1-0-målet var snyggt av Joe Cole, men det föregicks av ett felbeslut modell bautastort från Gary Neville.
 • Gary Neville, en gång i tiden en högerback av hög kvalitet, blixtrade till med ett par snygga inlägg, framförallt det som gick till Berba på tilläggstid, men han är den svagaste länken i backlinjen. Felposition vid 0-1, upphävde offsiden när Ferreira kom fri och ett antal kapningar på Malouda samt hockeytacklingen på Anelka i första halvlek. Kan bara inte få spela mot München. Till och med bättre att kasta in Jompa eller Hargreaves.
 • Mittfältet var helt väck i första halvlek. Plan A att låta Scholes skicka ut bollar till Valencia var inte vägvinnande och det fanns ingen Plan B förrän i andra halvlek. Fletcher tog en löpning med boll i andra halvlek och då blev det farligt. Det var inte mycket mer.
 • Giggs och Park hittade knappast sina roller, men samtidigt var det ett disciplinerat försvar de mötte, så de är ursäktade. Men att Park fick starta efter Bayern övergår mitt förstånd.
 • Valencias första halvlek var utan tvivel hans sämsta 45 minuter i United. Usch.
 • Berba verkade tyngd av ansvaret att axla Rooneys mantel. Inte mycket att bidra med, träffade mål en gång i matchen. För dåligt även om understödet var av Bolton-kvalitet under 80 procent av matchen. Men jag ger inte upp hoppet än som vissa på vissa forum (”Macheda everytime for me now, I could care less if Berbatov never pulls the Red shirt on ever again, he is dead to me after today”), han har några chanser till att visa att han har i United att göra.

I övrigt:

 • Det är ingen skam att förlora mot ett bättre lag som United gjorde i dag och det är i såna här stunder United behöver fansens stöd. Fem matcher kvar, chansen till titeln finns fortfarande.
 • Frågan är vad som ska göras till onsdag. Det finns inte så mycket att laborera med. Mitt val: Sätt Macheda bredvid Berba från start och kasta in Carrick. Han måste vara taggad efter den här petningen.
 • Det är trist att Ferguson kör i samma spår och koncentrerar all vrede på assisterande domaren. Låt vara att det var ett horribelt felbeslut, men det började bli tjatigt redan för tio år sedan.
 • Och medan vi tappade serieledningen med en förlust hemma, var det precis tvärtom för våra motståndare på onsdag. Undrar vilka som pumpar ut mest självförtroende i ådrorna. Eller det gör jag inte. Jag har mina aningar.
 • Nani och Macheda pumpade igång publiken efter reduceringen och jag väntade på ett rasande tryck. Det blev inget rasande tryck.
 • Florent Malouda!