Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Årets spelare i United

Topp 5 denna säsong.
1) Wayne Rooney.
Skadan i Tyskland förstörde både hans och Uniteds avslutning. Men innan var han magisk. Har egentligen alltid varit så här bra men offrat sig för laget i stället och låtit Snorungen briljera.
Frågan är vad han vill nästa säsong: Fortsätta som ensam striker eller ha en bredvid sig. Det är alltid lättare att ha en partner och jag tror att han och Berbatov skulle kunna bli fantastiska tillsammans. Om United köper en Benzema-typ är risken att Rooney medvetet eller omedvetet tar klivet tillbaka.
2) Patrice Evra.
Fick vila alldeles för sent eftersom alla andra backar var skadade. Men fram till typ januari var han också fantastisk. Efter sin minivila i april kom han tillbaka och var – nästan – lika bra i avslutningen. Har allt som en vänsterback ska ha och är dessutom en underbar personlighet.
3) Edwin van der Sar.
Gammal kropp, sjuk fru – men det här var nog Edwins bästa säsong i United. Visade i sista matchen mot Stoke varför han ska köra vidare. Beundransvärt att bli bättre när han är nästan är 40 år.
4) Darren Fletcher.
Tröttnade mot slutet av säsongen, men kokade av självförtroende under stora delar. Ende givne mittfältaren i världens coolaste fotbollslag. Måste dock öka målskyttet för att komma upp i absolut toppnivå.
5) Nani.
Den som utvecklats och överraskat mest. Sjukt roligt. Det var verkligen macheten mot struphuvudet för Nani, hade han fortsatt vara så inkonsekvent så hade nog Sir Alex känt sig tvingad att skeppa iväg honom. Istället blev han han en fantastisk yttermittfältare.
Största besvikelserna:
Dimitar Berbatov. Hade chansen att bli accepterad som en Unitedlirare i Rooneys frånvaro. I det läge får han inte missa att ta chansen. Har inte ett spel som passar United av i dag och frågetecknet varför Fergie la 400 mille på honom växer sig större för varje gång bulgaren hänger med huvudet.
Michael Carrick. Har egentligen inte utvecklats sen han kom till United och kanske är lite mätt efter alla framgångar. Vissa spelare blir det. Sticker i sommar? Everton? Sunderland? Spurs?
Rio Ferdinand. Har visserligen sin sargade kropp att skylla på, men då ska man inte heller spela och senaste två säsongerna har han varit på dekis. Bara tio matcher ihop med Nemanja som också varit skadad mycket. Tyvärr verkar det partnerskapet aldrig bli det det en gång var och frågan är om Rio d.ä går att lita på över en hel säsong igen.
Ben Foster. Hade precis som Berba ett fantastiskt läge att bli Unitedhjälte, men valde att gå andra hållet. Verkar inte alls ha psyket för en storklubb.