Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fast business, please

Jag vill ha snabba affärer i sommar. Som när vi köpte Nani och Anderson i början av juni 2007. Det kittlar att jaga spelare hela sommaren – som när Berbatov kom och vi uppdaterade transfersidorna på Sky och BBC var femte minut sista transferdagen – men det är en klar fördel med spelare som kommer i juni/juli och får några veckor i laget innan det är dags för C Shield.
Ett mästerskapsår är det dock kluvet. En falang spelare – de riktiga stjärnorna – vill ha framtiden klar innan VM börjar. En annan falang vill visa upp sig i själva VM och få fetare kontrakt efteråt. United har gjort bort sig tidigare gånger då spelare har imponerat i EM/VM och köpt fel, minns Poborsky och Kléberson, men förhoppningsvis lärt sig av det.
* United, Roma och Real Madrid.
Det är hyfsade tvåor i de största ligorna (även om Roma helt osannolikt har John Arne Riise som en av sina stjärnor).
Både Roma och Real Madrid har spelat över sin kapacitet och hade under ”normala” säsonger också blivit mästare. Men då både Inter och Barca har dels sån status och dels sån stabilitet att dom bara genom sin blotta närvaro tar tio-tolv extra poäng varje säsong så är det övermäktigt.
Barca, Inter och Chelsea är mästare. Och hur många spelare skulle vi vilja ha/behöva från dom i en 4-3-3/4-5-1?
Enkelt: Inga mittbackar, ingen vänsterback och bara två anfallare/yttrar. Och så låter vi Fletcher vara kvar och härja.
Från Barca: Messi, Xavi och Iniesta.
Från Inter: Julio Cesar (Edwin är trots allt 40 och kan gå sönder ännu mer) och Maicon.
Från Chelsea: Essien.
Det skulle ge följande elva:

Julio Cesar

Maicon – Rio d.ä – Vidic – Evra

Essien- Xavi – Fletcher

Iniesta – Rooney – Messi

Skapligt lönekonto på den elvan.
* Mourinho är – givetvis – en av favoriterna att ta över efter den gamle från Govan. Men jag vill inte ha honom av den enkla anledningen att han alltid pratar om vilka lag han vill träna i framtiden. Påminner alltför mycket om Snorungen i det avseendet.