Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Går i ide

Det känns som om det inte är någon fotbollssäsong när dessa trista landslagsuppehåll anländer. Ingen match att se fram emot vare sig mitt i veckan eller till helgen.
Och det är så trist att regnet utanför framstår som lysande underhållning.
Men inte att det går en vecka utan viktiga nyheter från Old Trafford. Veckans United-snackis har väl varit att hårtorken himself konstaterat att United saknar ”killer instinct” och det är ju en sågning så god som någon. Själv är jag mer besviken på hur laget sett ut – det är inget flow i anfallen utan både en Rooney i form och världens bästa snorunge.
I dag kom nästa snackis då målvaktstränaren Eric Steele avslöjade att van der Sar gör sin sista säsong. Inget scoop egentligen, men ändå ett faktum. I augusti nästa säsong måste vi ha en ny målvakt eftersom Tomasz Kuszczak inte är en etta. I alla fall inte i min och många andras värld. Å andra sidan har Fergie gjort många märkliga målvaktsval:

  • Han signade Mark Bosnich en gång till.
  • Han köpte Taibi och visade lika mycket tålamod som Rio d.y gör när maten inte kommer tillräckligt fort.
  • Han köpte Andy Goram Andy Goram.
  • Han lät Nicky Culkin spela åttio sekunder så att United tvingades spela en träningsmatch mot York (klausul i kontraktet om Culkin spelade A-lagsfotboll i United).
  • Han köpte Ricardo från Valladolid för 1,5 mille pund, lät honom spela fem matcher på tre år och gav sen bort honom till Osasuna gratis.

Det kan inte bli lika jobbigt att hitta en ersättare till Edwin som det var att leta rätt gubbe efter Peter Boleslaw. Har inte United lärt någonting av de erfarenheterna så lär klubben sig aldrig. Det stora kruxet blir förstås den ekonomiska frågan. Finns pengarna att köpa en färdig keeper eller ska man satsa på ett mer oprövat kort som Anders Lindegaard?
Vem vill ni se som nummer ett nästa höst?