Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryssland och Qatar

Ryssland är det största land att arrangera VM – Qatar blir det minsta.
Ryssland kan jag förstå, det finns rika Abramovich-tjommar som lobbar för det och Sepp Blatter är väl inte den som tackar nej till att få kråset smörjt. Jag har inte läst på vilka spelorter det blir, men kan tänka mig att det blir åtminstone några mil mellan städerna. Det var oundvikligt att ryssen skulle få VM en dag och jag tror att dom kan fixa det på ett snyggt sätt.
Qatar har väl också stålar, men känns inte lika spännande även om Sir Alex satt i en läktarfåtölj som verkade oerhört bekväm och såg Argentina-Brasilien häromveckan. 40 grader varmt och inga öl lär inte få fansen att jubla. Qatar är väl inte det första land man tänker på i samma mening som fotboll.
Engelsmännen är förstås bittra. PFA-bossen Gordon Taylor är inget undantag:
”The presentation by David Beckham, the Prime Minister and Prince William was superb. The best of any. And the question we are all asking at the end of it all is ’why wasn’t it good enough?’
Och det är klart: England är ju bäst både på och utanför planen.