Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United dör en smula

Två trotjänare har gjort sitt i Manchester United och i sommar dör klubben en smula.
Varken Gary Neville eller Wesley Brown finns med när försäsongen drar igång i juli. Två Manchesterpojkar med Unitedblod i ådrorna tar farväl efter säsongen. Neville för att han är för dålig – Brown för att han står oerhört lågt i kurs hos den som bestämmer.
Jag minns när Brown slog igenom i slutet av 1990-talet och framhölls som Englands mest lovande mittback. Han kunde nog ha blivit en av de största om hans förbannade knän inte varit så lättförstörda. Hans största ögonblick i Unitedkarriären är väl när han slår det lena, perfekta inlägget till Ronaldos 1-0-mål i Moskva 2008.
Med vänstern dessutom.

Gary Nevilles förfall började med mig på läktaren på Old Trafford. I matchen mot Bolton 2007 sparkade Gary Speed omkull sin namne så han fick halta av. Den fotskadan sabbade en mer värdig avslutning på karriären för en av våra bästa ytterbackar.
Han fick ett varmt mottagande när han kom tillbaka och det var stort när han fick armbandet, men han blev aldrig densamme på planen.

Nu är han knappt i reservlagsklass och får givetvis inte fortsätta i världens största klubb även om han fortfarande är kapten.
Samtidigt som det är tragiskt att tappa en del av sin själ är det ju det som är Manchester United; klubben står aldrig stilla.